iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Maya karışımı için:
14 su bardağı ılık su 14 su bardağı ılık süt 14 paket yaş maya 12 tatlı kaşığı toz şeker 12 çay bardağı un Maya karışımına ek çörek hamuru için:
14 su bardağı toz şeker 12 tatlı kaşığı toz mahlep 1 adet yumurta 60 gram tereyağı 2 su bardağı un Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 12 su bardağı badem kırığı
NASIL YAPILIR?
Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz yaş mayayı katıp mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin Ilık süt ve toz şeker ilave ettiğiniz yaş maya karışımına elenmiş unu ekleyin Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp üzerini kapattıktan sonra yaklaşık 1520 dakika kadar bekletin Tereyağı kısık ateşte eritip ılınması için ayrı bir yerde bekletin Ayrı bir kasede yumurtayı toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Oda ısısında dinlenen maya karışımı üzerine toz şekerle çırpılmış yumurta, eritilmiş tereyağı, mahlep ve elenmiş unu ekleyerek alttan üste doğru karıştırın Tüm malzemeler toparlanana kadar yoğurduğunuz hamuru, üzerini streç filmle kapattıktan sonra oda ısısında bir saat kadar dinlendirin Büyük ve tek bir paskalya çöreği hazırlamak için; dinlenen hamuru, üç eşit hamur bezesine ayırdıktan sonra uç kısımlarını birleştirin Saç örgüsü şeklinde örerek sona doğru yaklaştığınız hamur bezelerinin uç kısımlarını üst üste bastırarak birleştirin Üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aldığınız paskalya çöreği üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün Badem kırıkları serpiştirin Tepsi mayasını da tamamlaması için son kez 30 dakika kadar dinlendirin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz paskalya çöreğini dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın
Maya karışımı için:
14 su bardağı ılık su 14 su bardağı ılık süt 14 paket yaş maya 12 tatlı kaşığı toz şeker 12 çay bardağı un Maya karışımına ek çörek hamuru için:
14 su bardağı toz şeker 12 tatlı kaşığı toz mahlep 1 adet yumurta 60 gram tereyağı 2 su bardağı un Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 12 su bardağı badem kırığı
NASIL YAPILIR?
Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz yaş mayayı katıp mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin Ilık süt ve toz şeker ilave ettiğiniz yaş maya karışımına elenmiş unu ekleyin Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp üzerini kapattıktan sonra yaklaşık 1520 dakika kadar bekletin Tereyağı kısık ateşte eritip ılınması için ayrı bir yerde bekletin Ayrı bir kasede yumurtayı toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Oda ısısında dinlenen maya karışımı üzerine toz şekerle çırpılmış yumurta, eritilmiş tereyağı, mahlep ve elenmiş unu ekleyerek alttan üste doğru karıştırın Tüm malzemeler toparlanana kadar yoğurduğunuz hamuru, üzerini streç filmle kapattıktan sonra oda ısısında bir saat kadar dinlendirin Büyük ve tek bir paskalya çöreği hazırlamak için; dinlenen hamuru, üç eşit hamur bezesine ayırdıktan sonra uç kısımlarını birleştirin Saç örgüsü şeklinde örerek sona doğru yaklaştığınız hamur bezelerinin uç kısımlarını üst üste bastırarak birleştirin Üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aldığınız paskalya çöreği üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün Badem kırıkları serpiştirin Tepsi mayasını da tamamlaması için son kez 30 dakika kadar dinlendirin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz paskalya çöreğini dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın