Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Maya karışımı için:

14 su bardağı ılık su 14 su bardağı ılık süt 14 paket yaş maya 12 tatlı kaşığı toz şeker 12 çay bardağı un Maya karışımına ek çörek hamuru için:

14 su bardağı toz şeker 12 tatlı kaşığı toz mahlep 1 adet yumurta 60 gram tereyağı 2 su bardağı un Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 12 su bardağı badem kırığı

NASIL YAPILIR?

Ilık suyu derin bir karıştırma kabına alın Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz yaş mayayı katıp mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekletin Ilık süt ve toz şeker ilave ettiğiniz yaş maya karışımına elenmiş unu ekleyin Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp üzerini kapattıktan sonra yaklaşık 1520 dakika kadar bekletin Tereyağı kısık ateşte eritip ılınması için ayrı bir yerde bekletin Ayrı bir kasede yumurtayı toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Oda ısısında dinlenen maya karışımı üzerine toz şekerle çırpılmış yumurta, eritilmiş tereyağı, mahlep ve elenmiş unu ekleyerek alttan üste doğru karıştırın Tüm malzemeler toparlanana kadar yoğurduğunuz hamuru, üzerini streç filmle kapattıktan sonra oda ısısında bir saat kadar dinlendirin Büyük ve tek bir paskalya çöreği hazırlamak için; dinlenen hamuru, üç eşit hamur bezesine ayırdıktan sonra uç kısımlarını birleştirin Saç örgüsü şeklinde örerek sona doğru yaklaştığınız hamur bezelerinin uç kısımlarını üst üste bastırarak birleştirin Üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aldığınız paskalya çöreği üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün Badem kırıkları serpiştirin Tepsi mayasını da tamamlaması için son kez 30 dakika kadar dinlendirin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabarıp üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz paskalya çöreğini dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın


 

Similar threads

Paskalya çöreği malzemeleri 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı 1 yemek kaşığı toz maya 5~6 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 3 yumurta 125 gr eritilmiş tereyağı 2 tatlı kaşığı mahlep üzeri için Yumurta sarısı File fındık Paskalya çöreği: Mayayı ılık su ve süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler *Yarım büyük su bardağı *Ilık su yarım büyük su bardağı ılık süt *Yarım paket yaş maya *Yarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için) *1 çay bardağı un (mayalanması için) *Yarım büyük su bardağı toz şeker *Yarım yemek kaşığı mahlep *2 küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 500 gr (4, 5 – 5 su bardağı) un 1 paket instant maya Yarım nehir bardağı toz şeker 125 gr yumuşak margarin 1 yumurta 200 ml (1 su bardağı) ılık süt Üzeri için; 1 yumurta sarısı Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı Unu eleyip maya ile karıştırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Tel Tel Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 100 gr eritilmiş tereyağı Yarım su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için: Yumurta sarısı File badem Tel Tel Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Paskalya Çöreği Malzemeleri *Yarım paket margarin *Yarım su bardağı pudra şekeri *3 adet yumurta *2 tatlı kaşığı toz maya *2 tatlı kaşığı mahlep *1 su bardağı süt *1,5 tatlı kaşığı tuzlu *4,5 su bardağı un Paskalya Çöreği Yapılışı *Unun ortası havuz gibi açılır, ortasına toz maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt