Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 500 gr (4, 5 – 5 su bardağı) un 1 paket instant maya Yarım nehir bardağı toz şeker 125 gr yumuşak margarin 1 yumurta 200 ml (1 su bardağı) ılık süt Üzeri için; 1 yumurta sarısı Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı Unu eleyip maya ile karıştırın Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip takriben 510 dakika yoğurun Üzerini kapatın oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya dek (yaklaşık 4050 dakika) bekletin Vakit sonunda hamuru 21 eşdeğer parçaya, bölün her birini 15cm uzunlamasına uzatıp bu hamurları üçerli olarak sac örgüsü biçiminde örünüz Fırın tepsisine gidip gelen olarak sıralayın Üzerini kapatıp 30 dakika bekletin Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkarınca üzerini örtünüz sıcak veya soğuk olarak servis yapın ol id tagoninread