Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Past Contınuous Tense Konu Anlatımı

Past Contınuous Tense Konu Anlatımı
0
102

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Past Contınuous Tense ,Past Contınuous Tense ornekleri,Past Contınuous Tense kullanımı,Past Contınuous Tense ornek

PAST CONTINUOUS TENSE

WAS WERE + VERB+ing
Auxiliary verbs: was were

EXAMPLES (ORNEKLER):

I was studying lesson(Ders calışıyordum)

She was smoking when I saw her(Onu gorduğumde sigara iciyordu)

They were drinking tea when I arrived (Ben vardığımda cay iciyorlardı)

USE 1 Interrupted Action in the Past
(Gecmişte yarıda kesilen eylemler)
Use the Past Continuous to indicate that a longer action in the past was interrupted The interruption is usually an action in the Simple Past

Past Continuous Tense gecmişte yarıda kesilen uzun olayları anlatmak icin kullanılır Daha uzun olan eylemi yarıda kesen eylem genelde Simple Past tense ile ifade edilir

EXAMPLES:

I was watching TV when she called (O aradığında televizyon seyrediyordum)

When the phone rang, she was writing a letter (Telefon caldığında mektup yazıyordu)

While we were having a picnic, it started to rain (Piknik yaparken yağmur yağmaya başladı)

Sally was working when Joe had the car accident (Joe araba kazası gecirdiğinde Sally calışıyordu)

While John was sleeping last night, someone stole his car (Dun gece John uyurken birisi arabasını caldı)

USE 2 Specific Time as an Interruption
(Gecmişte belirli bir zamanda yapılan eylem)

In USE 1, described above, the Past Continuous is interrupted by an action in the Simple Past However, you can also use a specific time as an interruption

Birinci kullanımda gecmişte başka bir olayla kesilen eylemlerde Past Continuous Tense kullandığımızı soylemiştik Bunun yanında gecmişte belirli bir anda yapılan eylemden bahsederken de Past Continuous Tense kullanılabilir

EXAMPLES:

Last night at 6 pm, I was eating dinner (Dun gece saat 6'da yemek yiyordum)

At midnight, we were still driving through the desert (Geceyarısı hala colde arac kullanıyorduk)

DİKKAT!

Simple Past Tense'de kullanılan zaman ifadeleri eylemin tam olarak başlama veya bitiş zamanını belirtir Past Continuous Tense'de ise, belirtilen zaman eylemin başlangıcı veya bitişini değil, yalnızca o anda eylemin yapılmakta olduğunu belirtir

EXAMPLES:

Last night at 6 pm, I ate dinner (Saat 6'da yemeye başladım)

Last night at 6 pm, I was eating dinner(Yemek yemeye daha once başladım ve saat 6'da yemek sureci devam ediyordu)

USE 3 Parallel Actions
(Paralel eylemler)When you use the Past Continuous with two actions in the same sentence, it expresses the idea that both actions were happening at the same time The actions are parallelİki eylemi aynı anda Past Continuous Tense ile kullandığımızda, belirtilen iki eylemin aynı anda yapıldığı fikri ortaya cıkar Yani eylemler paraleldir

EXAMPLES:

I was studying while he was making dinner
(O yemeği hazırlarken ben ders calışıyordum)

While Ellen was reading, Tim was watching television
(Ellen kitap okurken Tim televizyon seyrediyordu)

They were eating dinner, discussing their plans and having a good time
(Yemek yiyor, planları hakkında tartışıyor ve iyi vakit geciriyorlardı)

USE 4 Atmosphere
(Atmosfer)In English we often use a series of Parallel Actions to describe atmosphere in the past

(İngilizce'de genelde gecmişteki bir havayı (atmosferi) tasvir etmek icin bir dizi eylemi arka arkaya kullanırız

EXAMPLE:

When I walked into the office, several people were busily typing, some were talking on the phones, the boss was yelling directions, and customers were waiting to be helped One customer was yelling at a secretary and waving his hands Others were complaining to each other about the bad service
Ofise geldiğimde birkac insan meşgul bir şekilde daktilo kullanıyor, bazıları telefonda konuşuyor, patron emirler yağdırıyor ve muşteriler yardım icin bekliyorlardı Muşterinin biri sekretere bağırıyor ve ellerini sallıyordu Diğerleri birbirlerine kotu hizmetten yakınıyorlardı

TIME EXPRESSIONS PAST CONTINUOUS TENSE

Time expressions zaman belirten ifadelerdir ve İngilizce'de her zaman icin farklı ifadeler kullanılır Ozellikle sınavlarda cumlenin hangi tense olduğunu anlamak icin time expression'ların bilinmesi cok onemlidir

while as

I saw him while he was driving (Onu araba surerken gordum)
They helped me as I was carrying some heavy bags (Bazı ağır cantaları taşırken bana yardım ettiler)

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt