Renk renk pastalar, en sevilen tatlı çeşitleri ortasında bulunuyor. Özel günlerde alacağınız yahut yalnızca tatlı isteğinizi gidereceğiniz pastalar için artık pastaneye gitmenize gerek yok. Meskende kolay kolay hazırlayabileceğiniz ve sunumuyla pastanelere taş çıkartan çeşit çeşit pasta tanımlarını sizler için hazırladık. Bazen pandispanyasını pişirerek bazen yalnızca bisküvi ve kakao üzere birkaç materyal kullanarak kısa müddette hazırlayabileceğiniz şahane tarifler var. Gelin, birbirinden hoş pasta tanımlarına birlikte bakalım.
1. Malaga pasta
MALZEMELER
KEKİ İÇİN
● 1 çay bardağı şeker
● 3 adet yumurta
● 1 su bardağı süt
● 1 su bardağı sıvı yağ
● 1 paket vanilya
● 1 paket kabartma tozu
● 2.5 su bardağı un
● Keki ıslatmak için 1 çay bardağı süt
KREMASI İÇİN
● 4 su bardağı süt
● 4 yemek kaşığı nişasta
● 4 yemek kaşığı un
● 1 paket vanilya
● 1 poşet krem şanti
● 1.5 çay bardağı şeker
● 3 yumurta sarısı
● Tuz
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
● 100 gram sütlü çikolata
● 100 gram bitter çikolata
● 3 yemek kaşığı fındık içi
● 200 ml krema
● 7 adet büyük muz
HAZIRLANIŞI
● Kek için 3 adet yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpın.
● Vanilya ve öbür sıvı gereçleri ekleyip karışımı çırpmaya devam edin.
● Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip karıştırın.
● Keki 180°C fırında 15-20 dakika boyunca pişirin.
● Kek pişerken ocakta krema gereçlerini karıştırarak kremayı hazırlayın.
● Yoğunlaşan kremanın altını kapatıp toz krem şantiyi ekleyin ve 5 dakika boyunca çırpın.
● Pişen keki 1 çay bardağı sütle ıslatın.
● Düzgünce soğuyan kekin üzerine kremayı sürün.
● Büyük muzları ikiye bölüp kremanın üzerine yerleştirin.
● Pastayı çikolata sosu ve fındık içiyle süsleyip servis edebilirsiniz.
2. Bisküvili rulo pasta
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
● 1.5 paket rondodan geçirilmiş bisküvi
● 3 yemek kaşığı kakao
● 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
● 1 su bardağı süt
İÇİ İÇİN
● 2.5 su bardağı süt
● 1 çay bardağı toz şeker
● 1 çay bardağı irmik
● 1 paket vanilya
● 100 gram bitter çikolata
● 200 ml krema
● Ganaj için 2 yemek kaşığı süt
HAZIRLANIŞI
● Pastanın içini hazırlamak için tencerede sütü, irmiği ve şekeri karıştırarak pişirin.
● Karışım yoğunlaşınca vanilya ekleyip altını kapatın.
● Geniş bir kapta rondodan geçirilmiş bisküvi, eritilmiş tereyağı, süt ve kakaoyu karıştırın.
● Streç sinema serdiğiniz yere yaptığınız bisküvili karışımı yayın ve streç sineması kapatıp merdane yardımıyla pürüzsüz bir dikdörtgen biçimi oluşturun.
● Streç sineması çıkardıktan sonra hamurun üzerine hazırladığınız muhallebiyi eşit formda yayın.
● Dikdörtgen halindeki hamuru streç sinema yardımıyla rulo haline getirin.
● Rulo pastayı tekrar streç sinemayla kaplayıp buzdolabında en az 4 saat boyunca dinlendirin.
● Pastanın ganajını hazırlamak için kremayı bir tencerede ısıtın ve altını kapattıktan sonra bitter çikolata ve sütü ekleyerek karıştırın.
● Streç sinemadan çıkardığınız rulo pastanın üzerine ganajı dökün ve üzerini süsleyerek servis yapın.
3. Alman pastası
MALZEMELER
● 1 çay bardağı şeker
● 1 çay bardağı süt
● 1 çay bardağı ılık su
● 2 adet yumurta
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● 1 paket kuru maya
● 4 su bardağı un
KREMASI İÇİN
● 1 yemek kaşığı nişasta
● 3 dolu yemek kaşığı un
● 3 su bardağı süt
● 1 paket vanilya
● 1 poşet krem şanti
● Ortasına koymak için 1 adet muz
● Üzerini süslemek için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Maya, şeker, ılık su ve sütü karıştırın.
● Kabın ağzını kapatarak 10 dakika kadar karışımın mayalanmasını bekleyin.
● Maya kabardıktan sonra kalan gereçleri ve elediğiniz unu yavaşça ekleyin.
● Hamur, kulak göğsü kıvamına gelince yarım saat kadar dinlendirin.
● Hamur dinlenirken bir tencerede kıvam alana kadar krema gereçlerini karıştırarak pişirin.
● Altını kapatıp krem şantiyi ekleyin ve karışımı 5 dakika boyunca çırpmaya devam edin.
● Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde modüller alıp elinizde yuvarlayın ve tepsiye dizin.
● 10-15 dakika kadar tepside bekleyen hamurları 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
● Soğuduktan sonra keskin bir bıçakla hamurların ortasını kesin.
● Ortalarına muz dilimleri ekleyerek kremayı sürün.
● Pastanın üzerini pudra şekeriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
4. Mozaik pasta
MALZEMELER
● 2 yemek kaşığı un
● 2.5 su bardağı un
● 1 çay bardağı şeker
● 1 paket petibör bisküvi
● 2.5 yemek kaşığı kakao
● 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
● Süt, un, toz şeker ve kakaoyu tencerede yoğunlaşana kadar pişirin.
● Kırdığınız bisküvilerin üzerine ılık hâle gelen karışımdan dökün.
● Streç sinema serdiğiniz kalıba karışımı dökerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletip servis yapabilirsiniz.
5. Çilekli pasta
MALZEMELER
● 1 su bardağı şeker
● 2 su bardağı un
● 1 su bardağı krema
● 4 adet yumurta
● 1 paket vanilya
● 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
KREMASI İÇİN
● 500 gram labne peynir
● 5 yemek kaşığı şeker
● 1.5 kg çilek
● 2 su bardağı krema
● Üzeri için pasta jölesi
HAZIRLANIŞI
● Kek hamuru için toz şekeri ve yumurtaları çırpın.
● Akabinde krema, un ve kabartma tozunu ekleyerek karışımı çırpmaya devam edin.
● Hamuru fırın kabına alarak evvelce ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika boyunca pişirin.
● Kreması için labne peynir, krema ve şekeri çırpın.
● Soğumuş olan kekin üzerine kremayı yayın.
● Çilekleri ortadan ikiye bölüp pastanın üzerini süsleyin.
● Pasta jölesini paketin üzerinde yazdığı biçimde hazırlayın ve pastanın üzerine dökün.
● Pastayı en az 4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.