iltasyazilim
FD Üye
Pasta kreması nasıl yapılır resimli Pasta kreması tarifi sınanmış olsun ltfn
Pasta Kreması malzemeleri;
500 gram süt
150 gram toz şeker
80 gram un
2 adet yumurta sarısı
1 adet tüm yumurta
Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
50 gram tereyağı (isteğe ast)
Pasta Kreması Tarifi
Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet tüm yumurta, 150 gram toz şeker, ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak telle karıştırarak, bunları birbiriyle karıştırmalıdır Daha Sonra bu şekerli yumurtalara, kademeli olarak edinmek üzere kaynar bir halde 500 gram sütün oysa dörtte birini katmalı ve telle vurarak da sütü bu şekerli yumurtalara yedirmeli, sonradan bunlara, elenmiş 80 gram un katarak bunları bir bulamaç haline getirmeli, daha sonra bu bulamaca, kalan kaynar sütü de katarak, her yerde telle tamamen vurmalı, hepsini birbiriyle karıştırmalısınız Sonra bu karışımı, orta ısıdaki ateşe oturtarak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye değin aşağı yukarı 35 dakika telle çarçabuk karıştırarak pişirilmelidir Bundan daha sonra kremayı yayvanca bir barbar yaydıktan daha sonra ılımaya bırakmalı, ayrıntılarıyla ılıyınca buna istenirse 50 gram tereyağı veya margarin katarak ya demir spatula ile karıştırmak ya da avuç ile ayrıntılarıyla mıncıklayarak yağı da kremaya yedirmeli ve tariflerde anlatıldığı gibi kullanılmalıdır *
Pasta Kreması malzemeleri;
500 gram süt
150 gram toz şeker
80 gram un
2 adet yumurta sarısı
1 adet tüm yumurta
Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
50 gram tereyağı (isteğe ast)
Pasta Kreması Tarifi
Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet tüm yumurta, 150 gram toz şeker, ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak telle karıştırarak, bunları birbiriyle karıştırmalıdır Daha Sonra bu şekerli yumurtalara, kademeli olarak edinmek üzere kaynar bir halde 500 gram sütün oysa dörtte birini katmalı ve telle vurarak da sütü bu şekerli yumurtalara yedirmeli, sonradan bunlara, elenmiş 80 gram un katarak bunları bir bulamaç haline getirmeli, daha sonra bu bulamaca, kalan kaynar sütü de katarak, her yerde telle tamamen vurmalı, hepsini birbiriyle karıştırmalısınız Sonra bu karışımı, orta ısıdaki ateşe oturtarak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye değin aşağı yukarı 35 dakika telle çarçabuk karıştırarak pişirilmelidir Bundan daha sonra kremayı yayvanca bir barbar yaydıktan daha sonra ılımaya bırakmalı, ayrıntılarıyla ılıyınca buna istenirse 50 gram tereyağı veya margarin katarak ya demir spatula ile karıştırmak ya da avuç ile ayrıntılarıyla mıncıklayarak yağı da kremaya yedirmeli ve tariflerde anlatıldığı gibi kullanılmalıdır *