iltasyazilim
FD Üye
Yaş pasta yapmak için ilk önce pasta tabanı ve pasta kreması lazım Eğer yapmaya bilmiyorsanız, hazırlanmış bulunan olanları kullanabilirsiniz Ondan sonradan pudra şekeri (810 şahsiyet bir pasta için yaklaşık 1kg lazım) ve Jelibon(2 paket yeter olması gerekli) Hazırmıyız?
Başlamadan önce Jelibonları bir vahşi koyalım ve üstünde kaplayacak kadar soğuk veya ılık su dökelim Ben sadece kırmızıları seçtim oysa pastam pembe olsun
Başlangıçtan pasta tabanımız, eğer kesilmiş değilse, bıçağımız yatay tutarak üçe keselim
ve daha alçak tepede çevirelim ancak yüzü düz olsun (alt tarafı tekrar tekrar daha düzgündur)
Hazırlanmış olan pasta kremamızı, köşesi indirilmiş bir poşet ya da duy takılmamış bir krema sıkacağı, bolca her iki kata sıkıyoruz
ve pastamızın diger yarısını kapatıyoruz
Pastamızın her tarafı kaplayacak şekilde, çok ince bir katman yumuşamış tuzsuz tereyağ ya da margarin sürüyoruz Bunlardan hiç bir şey yahut bal veya tanesiz herhangi bir reçel olabilir Lakin asla krem santi ya da pasta kremasından sürmeyın çünkü pudra şekerini eritiyorlar
Hazırlanmış olan pastamızı buzdolabına koyarız ve artık dekor işlemleri başlayabiliriz sırası gelmişken Jelibonlarımız yumuşadılar o kadar ki diğer vahşi boşaltıp ateşe koyalım ve kaynatmadan çözülmeye sağlarız
Ateşin üstünden alıp, devamlı karıştırarak pudra şekeri eklemeye başliyoruz Kek hamuru gibi, yumuşak bir karışım elde edeceğiz
Soğuyasıya kadar devamlı karıştırırız veya bir poşete koyup hava boşluğu bırakmadan bağlayıp soğumaya bekleyebiliriz (buzdolaba koymadan) ama karıştırmadan açık bıraksas kabuk tutuyor Soğumuş olan karışımı, eğer bir az sertleştiyse, yarım çay kaşığı kadar su ekleyip eski haline kazanç Ve artık pastanın üzerinde bir bıçak ya da spatula yardımıyla sürebiliriz Çok dikkat edin fakat bir defa sürdüğünüz yere bir daha geçmeyın Jelly icing çok ivedi bir kabuk tutuyor ve üstünde bir defadan fazla geçtiğiniz zaman bozuluyor
Her tarafı sürdükten sonra 45 saat dışarda kurumaya bırakırız Elle yapışmayacak, sert bir katman oluşacak
İki kere daha aynı işlem yaparak pastamızı son haline getireceğiz Sadece başta uzun sure ummak lazim, sonra fakat iki katlar daha tez kuruyacaklar
Fazlalıkları bir bıçakla keserek
pastamızı kaplama işlemi bitmiş olacak
Ve dekor şekerlerimizi yapıştırıp son hali verebiliriz
Yada hazır pasta hamurları alarak oklava ıle acınız yalnız acarken un kullanmayınız hamurunuz erıyecegınden pudra şekerı ıle acınız sonradan onu da sizlerle paylaşacagım sayfamızı takıp edersenız daha pratık bılgılerle tezgâhtar olmıya calışacagızAfıyet olsun Hünerlı eller meslek başına
*
Başlamadan önce Jelibonları bir vahşi koyalım ve üstünde kaplayacak kadar soğuk veya ılık su dökelim Ben sadece kırmızıları seçtim oysa pastam pembe olsun
Başlangıçtan pasta tabanımız, eğer kesilmiş değilse, bıçağımız yatay tutarak üçe keselim
ve daha alçak tepede çevirelim ancak yüzü düz olsun (alt tarafı tekrar tekrar daha düzgündur)
Hazırlanmış olan pasta kremamızı, köşesi indirilmiş bir poşet ya da duy takılmamış bir krema sıkacağı, bolca her iki kata sıkıyoruz
ve pastamızın diger yarısını kapatıyoruz
Pastamızın her tarafı kaplayacak şekilde, çok ince bir katman yumuşamış tuzsuz tereyağ ya da margarin sürüyoruz Bunlardan hiç bir şey yahut bal veya tanesiz herhangi bir reçel olabilir Lakin asla krem santi ya da pasta kremasından sürmeyın çünkü pudra şekerini eritiyorlar
Hazırlanmış olan pastamızı buzdolabına koyarız ve artık dekor işlemleri başlayabiliriz sırası gelmişken Jelibonlarımız yumuşadılar o kadar ki diğer vahşi boşaltıp ateşe koyalım ve kaynatmadan çözülmeye sağlarız
Ateşin üstünden alıp, devamlı karıştırarak pudra şekeri eklemeye başliyoruz Kek hamuru gibi, yumuşak bir karışım elde edeceğiz
Soğuyasıya kadar devamlı karıştırırız veya bir poşete koyup hava boşluğu bırakmadan bağlayıp soğumaya bekleyebiliriz (buzdolaba koymadan) ama karıştırmadan açık bıraksas kabuk tutuyor Soğumuş olan karışımı, eğer bir az sertleştiyse, yarım çay kaşığı kadar su ekleyip eski haline kazanç Ve artık pastanın üzerinde bir bıçak ya da spatula yardımıyla sürebiliriz Çok dikkat edin fakat bir defa sürdüğünüz yere bir daha geçmeyın Jelly icing çok ivedi bir kabuk tutuyor ve üstünde bir defadan fazla geçtiğiniz zaman bozuluyor
Her tarafı sürdükten sonra 45 saat dışarda kurumaya bırakırız Elle yapışmayacak, sert bir katman oluşacak
İki kere daha aynı işlem yaparak pastamızı son haline getireceğiz Sadece başta uzun sure ummak lazim, sonra fakat iki katlar daha tez kuruyacaklar
Fazlalıkları bir bıçakla keserek
pastamızı kaplama işlemi bitmiş olacak
Ve dekor şekerlerimizi yapıştırıp son hali verebiliriz
Yada hazır pasta hamurları alarak oklava ıle acınız yalnız acarken un kullanmayınız hamurunuz erıyecegınden pudra şekerı ıle acınız sonradan onu da sizlerle paylaşacagım sayfamızı takıp edersenız daha pratık bılgılerle tezgâhtar olmıya calışacagızAfıyet olsun Hünerlı eller meslek başına
*