iltasyazilim
FD Üye
Pasta Yapımı (Çilekli) Tarifi İçin Malzemeler
*Pandispanya
*Pastacı Krema
*1, 5 paket krem şanti
*500 gr çilek
*70 gr sütlü çikolata ve isterseniz içine koymak için damla çikolata
*
Pasta Yapımı (Çilekli) Tarifi Yapılışı Evet gerçekten nefis bir pasta oldu Hiç yumurta kokusu yok Mis gibi keki yumuşacık olmuş Kreması çok lezzetli en önemlisi hiç katkı maddesi yok içinize sine sine yiyebileceğiniz çok lezzetli bir pasta oldu Pandispanya ve dolgu kremasını bir önceki postlarda yazmıştım Burada hepsini birleştireceğiz?
1
*Pandispanyayı üçe bölün
*Düzgün olan kısmı en üst için ayırın
*Kekin üstüne kremayı ortadan dışarı doğru taşırmadan sürün
*Üzerine ufak ufak doğradığımız çilekleri yerleştirin çileklerin üstüne krem şanti ekleyip yayın
*Diğer katlara da aynı işlemi yaptıktan sonra kalan krem şantinin bir kısmı ile pastanın dışını kaplayın
*İlk kaplamada kapanmıyor!
*Pastayı soğuması için buzdolabına kaldırın
*1 saat kadar beklesin
*Süre sonunda kalan krem şanti ile ikinci kez kaplayın
*Düzgün bir duvar elde ettikten sonra buzdolabına kaldırın biraz soğumasını bekleyelim
*Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip sıkma torbasına koyun
*Pastayı buzdolabından çıkartıp kenarlarına sıkalım kendiliğinden yanlara akacaktır
*Sonra dilediğiniz gibi çilekleri dizin Afiyet olsun
*Pandispanya
*Pastacı Krema
*1, 5 paket krem şanti
*500 gr çilek
*70 gr sütlü çikolata ve isterseniz içine koymak için damla çikolata
*
Pasta Yapımı (Çilekli) Tarifi Yapılışı Evet gerçekten nefis bir pasta oldu Hiç yumurta kokusu yok Mis gibi keki yumuşacık olmuş Kreması çok lezzetli en önemlisi hiç katkı maddesi yok içinize sine sine yiyebileceğiniz çok lezzetli bir pasta oldu Pandispanya ve dolgu kremasını bir önceki postlarda yazmıştım Burada hepsini birleştireceğiz?
1
*Pandispanyayı üçe bölün
*Düzgün olan kısmı en üst için ayırın
*Kekin üstüne kremayı ortadan dışarı doğru taşırmadan sürün
*Üzerine ufak ufak doğradığımız çilekleri yerleştirin çileklerin üstüne krem şanti ekleyip yayın
*Diğer katlara da aynı işlemi yaptıktan sonra kalan krem şantinin bir kısmı ile pastanın dışını kaplayın
*İlk kaplamada kapanmıyor!
*Pastayı soğuması için buzdolabına kaldırın
*1 saat kadar beklesin
*Süre sonunda kalan krem şanti ile ikinci kez kaplayın
*Düzgün bir duvar elde ettikten sonra buzdolabına kaldırın biraz soğumasını bekleyelim
*Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip sıkma torbasına koyun
*Pastayı buzdolabından çıkartıp kenarlarına sıkalım kendiliğinden yanlara akacaktır
*Sonra dilediğiniz gibi çilekleri dizin Afiyet olsun