Pastaların vazgeçilmez lezzeti, tek başına dahi harika olan pastacı kremasının tarifi ile karşındayız. Peki bu her hali lezzetli olan pastacı kreması nasıl yapılır? İşte pastacı kreması tarifi...
Pastacı Kreması İçin Gerekli Malzemeler
1 litre süt
100 gram tereyağı veya margarin
1 paket vanilin
50 gram sıvı krema
3 adet yumurta
200 gram un
250 gram toz şeker
100 gram krem şanti (isteğe göre)
Bir kabın içerisine sütün yarısı, şeker, yumurta ve unu ekleyip malzemeler bütünleşinceye dek iyice çırpın.
Sütün kalan yarısını, sıvı kremayı ve vanilini bir tencereye ekleyip ocakta ısıtın. Isıttığınız karışımdan bir miktar alıp yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
Daha sonra tüm karışımı ocaktaki tencereye ekleyip muhallebi kıvamını alana dek pişirin. Kıvama geldiğinde soğuması için kenara kaldırın.
Tereyağını mikserde kabarana dek çırpın. Ardından içerisine soğuyan kremayı ekleyin ve bütünleşinceye dek karıştırın.
Son olarak arzunuza göre çırpılmış krem şantiyi de ekleyip karıştırın.
Kremanızı ortalama 4 5 derecede 30 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!