iltasyazilim
FD Üye
Pastacıklar Tarifi
Resimli Pastacıklar Tarifi
Malzemeler
1 paket vanilya
12 dere kaşığı limon suyu
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı (170 gr) toz şeker
1 su bardağı (110 gr) un
½ su bardağı (50 gr) nişasta
12 çay bardağı sıcak su
Yapılışı
Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonradan Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz Yumurta beyazlarını derin bir kapta çırpıcı cihaz ile çırpıyoruzHafif köpüklenmeye başladığı süre limon suyunu ek ediyoruz Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruzKabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek dek katılaşana kadar adamakıllı çırpıyoruz Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar çırpıyoruz Çırpma işlemine devam ederken 12 nehir bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz (45 dakika sürüyor)Önce yumurta sarılarını daha sonra bambaşka bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve pozitif karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruzTabanına yağlı kağıt serip çevresini yalnızca unladığımız çember kalıbımıza dökerek takriben 40 45 dk pişiriyoruz
Krep Pasta Tarifi
Malzemeler
3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
12 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 dere kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu
Krep Pasta Tarifi
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok eksik yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek muhtemel olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek tamamen çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler tekrar tekrar dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini süslemek için bir akarsu bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve zıt çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine bağlantı etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonradan kürdanlar çıkartılır Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üstüne konulur *
Resimli Pastacıklar Tarifi
Malzemeler
1 paket vanilya
12 dere kaşığı limon suyu
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı (170 gr) toz şeker
1 su bardağı (110 gr) un
½ su bardağı (50 gr) nişasta
12 çay bardağı sıcak su
Yapılışı
Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan sonradan Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz Yumurta beyazlarını derin bir kapta çırpıcı cihaz ile çırpıyoruzHafif köpüklenmeye başladığı süre limon suyunu ek ediyoruz Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruzKabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek dek katılaşana kadar adamakıllı çırpıyoruz Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar çırpıyoruz Çırpma işlemine devam ederken 12 nehir bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz (45 dakika sürüyor)Önce yumurta sarılarını daha sonra bambaşka bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve pozitif karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruzTabanına yağlı kağıt serip çevresini yalnızca unladığımız çember kalıbımıza dökerek takriben 40 45 dk pişiriyoruz
Krep Pasta Tarifi
Malzemeler
3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
12 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 dere kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu
Krep Pasta Tarifi
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok eksik yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek muhtemel olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek tamamen çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler tekrar tekrar dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini süslemek için bir akarsu bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve zıt çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine bağlantı etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonradan kürdanlar çıkartılır Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üstüne konulur *