Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastahane Poğaçası (Püf Noktalarıyla Eksiksiz Tarif Ustasından)

Pastahane Poğaçası (Püf Noktalarıyla Eksiksiz Tarif Ustasından)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pastahane Poğaçası (Püf Noktalarıyla Eksiksiz Tarif Ustasından) Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurtanın akı (sarıları üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
*100 gram tereyağ
*10 çay bardağı un

Ön maya için;


*1 çay bardağı ılık su
*Yarım paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un

Üzeri için;


*2 yumurta sarısı
*2 tatlı kaşığı pudra şekeri
*Susam
*( Yumurta ve 3 yemek kaşığı pekmez olursa daha iyi olur üzeri için benimki bitmişti bu yüzden pudra şekeri ile yumurta yaptım pekmeziniz varsa yumurtayla pekmez karışımı daha güzel kızarması ve rengi için ideal olur)

Pastahane Poğaçası (Püf Noktalarıyla Eksiksiz Tarif Ustasından) Tarifi Yapılışı Öncelikle arkadaşlar kesinlikle pastahane poğaçasından farksız kesinlikle ve ben burada görüyorum pastane poğaçası diyorlar hep tarifi eksik veriyorlar bir şeyleri yazmıyorlar ama eksiksiz herşeyi püf noktaları ile veriyorum ve ben bir fırıncı kızıyım hamur işinde ustayım kendime çok güveniyorum bu konuda tutmama gibi bi ihtimal yooookk Kesinlikle 10 yaşındaki çocuk bile bu tarifimi uygulasın, birebir aynı sonucu elde eder Şimdi geçelim bu yumuş yumuş bayatlamayan poğaçalarımın tarifine;

1
*İşe ön mayamızı* hazırlamakla başlayalım ,bir kaba ılık suyu ,mayayı, şekeri ,unu koyalım ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım sonra kapağını kapatıp 56 dakika mayalanmaya bırakalım
*Zaten bu kısa surede köpük köpük olacak ve bu pastahanecilerim yaptığı bir püf noktadan birisi arkadaşlar
*Şimdi geçelim hamuru yoğurmak için; diğer malzemelere süt ve sıvı yağı küçük bir tencerede ısıtalım ,kesinlikle ılık olacak sıcak olursa eğer mayanın işlevliğini söndümüş oluruz
*Isıttığımız bu sıvı karışımını mayalanan ön mayamızın içerisine ekleyelim ardından, yoğurt, tuz ve yumurta akını da ekleyelim
*Önce bu sıvıları bi karıştıralım Sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ben 10 çay bardağı kullandım siz genede dikkatli olun 10 çay bardağını birden dökmeyin aşama aşama ele yapışmayınca un eklemeyi bırakırsınız
*Şunu da söylemek istiyorum arkadaşlar ;normalde hamur yoğururken ellerimiz hamur olur sıyırırız bi elinize bi kabınıza yapışır evet evet bu hepimizde olur iste bu hamurda öyle olmuyor ,unu karışımın içine dökünce direk yoğurma işlemine geçmiyoruz
*Önce kaşık yardımıyla ele yapışmayacağını anladığımızda ellerimizi devreye sokuyoruz ve yoğurma işlemine başlıyoruz
*Yoğurduk ya hamurumuzu işte tam bitti diyeceksiniz ,hayır bitmedi Son bir püf noktası daha tereyağı unuttunuz iste hamuru yoğurduktan sonra tereyağını ekleyeceğiz, o tereyağı oda sıcaklığında olacak ve o hamur o yağı yiyecek ve elastik bir hamur olacak o kadaaaarrr güzel bir hamur olacak ki hayran kalacaksınız Zaten hamurunuz ne kadar güzelse poğaça da o kadar güzel olacaktır emin olun
*30 40 dakika mayalanmaya bırakalım
*Şimdi ise şekil vermekte sıra hmurumuzu bezelere ayıralım
*Sonra şekil verip tepsimize koyalım
*Yumurta akımızı da sürelim ve 200° önceden ısıtılmış fırında kesinlikle kontorollü bir şekilde 15 dakika pişirelim
*Not: belki maya markası farklı olabilir ben pak maya kullandım bu önemli bide arkadaşlar sizin fırınınız belki daha çabuk pişiriyordur yada çookk ısınıyordur bu yuüden kesinlikle kontorollü pişirmelisiniz )
*Sevgilerimle eminim ki deneyen kimse pişman olmayacak Allahin izniyle o çoookk merak ettiğiniz pastahane poğaçası böyle yapılıyor şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet bal şeker olsun
*Herkese teşekkür ediyorum Defterinize ekleyin tabi takibe de alın lütfen çünkü hep deftere ekliyorlar takip etmiyorlar Lütfen öyle yapmayalım hepinizi çookkkkk seviyorum güzel ülkemin güzel insanları Allah yar ve yardımcınız olsun Allaha emanet olun ?
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt