iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Poğaçası ( Yumuşacık ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 adet yumurta
*1 paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 su bardağı un
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*İsteğe göre susam, çörek otu
Pastahane Poğaçası ( Yumuşacık ) Tarifi Yapılışı
Süt, su, maya ve şekeri maya eriyene kadar karıştırın Yanlış sütün ve suyun ısısı el yakacak derecede olmayacak Sonra tuz ve yumurta eklenir iyice karıştırılır topaklanmaya karşı Son olarak yavaş yavaş unlar eklenir un eklenirken sürekli aynı yöne karıştırmaya dikkat ediniz Unları ekledikten sonra hamurun üzerine un serpip streç ile hava almayacak şekilde üstü örtülür Yaklaşık 3040 dakika mayalanması beklenir Mayalandıktan sonra elimizi unlayarak dilediğiniz boyutta şekillendirip sırayla arada boşluk olucak şekilde dizeriz Ben büyük yaptım ve 15 adet poğaça elde ettim Üstüne sadece yumurta sarısı sürdüm Önceden ısıtılmış fırına koyup 180 derece fırında sürekli kontrol ederek pişiriniz ( ben çatalla kontrol ettim )
Çok yumuşak bir poğaça olacaktır Afiyetler olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 adet yumurta
*1 paket yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Yaklaşık 7 su bardağı un
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*İsteğe göre susam, çörek otu
Pastahane Poğaçası ( Yumuşacık ) Tarifi Yapılışı
Süt, su, maya ve şekeri maya eriyene kadar karıştırın Yanlış sütün ve suyun ısısı el yakacak derecede olmayacak Sonra tuz ve yumurta eklenir iyice karıştırılır topaklanmaya karşı Son olarak yavaş yavaş unlar eklenir un eklenirken sürekli aynı yöne karıştırmaya dikkat ediniz Unları ekledikten sonra hamurun üzerine un serpip streç ile hava almayacak şekilde üstü örtülür Yaklaşık 3040 dakika mayalanması beklenir Mayalandıktan sonra elimizi unlayarak dilediğiniz boyutta şekillendirip sırayla arada boşluk olucak şekilde dizeriz Ben büyük yaptım ve 15 adet poğaça elde ettim Üstüne sadece yumurta sarısı sürdüm Önceden ısıtılmış fırına koyup 180 derece fırında sürekli kontrol ederek pişiriniz ( ben çatalla kontrol ettim )
Çok yumuşak bir poğaça olacaktır Afiyetler olsun