Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pastahane Poğaçası

Pastahane Poğaçası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık su
*1 yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 margarin
*2 yumurta birinin sarısı üzerine
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı yoğurt
*66, 5 su bardağı un (Kontrollü)

Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı Yepyeni yumuşacık ve kokusuyla tadıyla tam bir pastane poğaçamızla merhaba

1
*Her zamanki gibi mayamızı suyumuzu ve şekerimizi karıştırıp kabartmasını bekliyoruz
*Bu sırada yoğurma kabımıza un dışında diğer malzemelerimi ekliyoruz
*Üstüne mayalı karışımı döküp unu yavaş yavaş alıyoruz
*Ele yapışan bir hamur olacak ama cıvık olmayacak
*Kontrollü bir şekilde unumuzu da alıp yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz Ben yarım saat dinlendirdim şekil verdikten sonra bir yarım saat daha tepside mayalanmasını bekledim
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 2025 dk pişirelim

Ben peyniri bazılarına koymadım Arzu’ya göre peynir patates koyabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun

Similar threads

Kolay Pastahane Poğaçası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *100 gr margarin *Yarım su bardağı su (Ilık) *Yarım su bardağı süt (Ilık) *2 yemek kaşığı kuru maya yada 1 paket yaş maya (42 gr) *Yarım su bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı toz şeker *1 tatlı kaşığı tuz *1 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler *Yarım çay bardağı sıvı yağ *250 gr margarin *2 yumurta *1 çay bardağı ılık süt *1 çay bardağı ılık su *1 yemek kaşığı kuru maya *2 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kasığı tuz *Aldığıkadar un Üzeri için; *1 tatlı kaşığı pekmez *1 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler *2 tam yumurta *2 su bardağı ılık süt *150 gr oda ısısında margarin veya tereyağ *1 adet yaş maya *7 su bardağı un *3 yemek kaşığı toz şeker *2 yemek kaşığı tuz İç harç; *Sevdiğiniz harctan olabilir Ben peynirli yaptım Üzeri için; *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı un *250 gr margarin *1 çay bardağı ılık su *1 çay bardağı ılık süt *1 paket 42 gr yaş maya *1 tatlı kaşığı tuz *2 çorba kaşığı şeker *2 yumurta *1 çay kaşığı sirke Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı Benim poğaçam kabarmaz, sert...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı süt *2 çay bardağı su *1 çay bardağı sıvı yağ *Yarım paket margarin *2 yumurta *4 yemek kaşığı şeker *1 paket maya *1 şişe soda *Tuz, un Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı Hanımlar beğeni toplayacak yumusacık tıpkı hazır gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,478Konular
981,316Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt