iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 margarin
*2 yumurta birinin sarısı üzerine
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı yoğurt
*66, 5 su bardağı un (Kontrollü)
Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı Yepyeni yumuşacık ve kokusuyla tadıyla tam bir pastane poğaçamızla merhaba
1
*Her zamanki gibi mayamızı suyumuzu ve şekerimizi karıştırıp kabartmasını bekliyoruz
*Bu sırada yoğurma kabımıza un dışında diğer malzemelerimi ekliyoruz
*Üstüne mayalı karışımı döküp unu yavaş yavaş alıyoruz
*Ele yapışan bir hamur olacak ama cıvık olmayacak
*Kontrollü bir şekilde unumuzu da alıp yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz Ben yarım saat dinlendirdim şekil verdikten sonra bir yarım saat daha tepside mayalanmasını bekledim
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 2025 dk pişirelim
Ben peyniri bazılarına koymadım Arzu’ya göre peynir patates koyabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 margarin
*2 yumurta birinin sarısı üzerine
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı yoğurt
*66, 5 su bardağı un (Kontrollü)
Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı Yepyeni yumuşacık ve kokusuyla tadıyla tam bir pastane poğaçamızla merhaba
1
*Her zamanki gibi mayamızı suyumuzu ve şekerimizi karıştırıp kabartmasını bekliyoruz
*Bu sırada yoğurma kabımıza un dışında diğer malzemelerimi ekliyoruz
*Üstüne mayalı karışımı döküp unu yavaş yavaş alıyoruz
*Ele yapışan bir hamur olacak ama cıvık olmayacak
*Kontrollü bir şekilde unumuzu da alıp yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz Ben yarım saat dinlendirdim şekil verdikten sonra bir yarım saat daha tepside mayalanmasını bekledim
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 2025 dk pişirelim
Ben peyniri bazılarına koymadım Arzu’ya göre peynir patates koyabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.