iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*125 gram margarin
*Aldığı kadar un
*1 Kabartma tozu
*1 Vanilin
Şerbeti İçin;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Pastahane Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayın, şeker ve suyu ekleyip limonu sıkıp kaynadıktan 5 6 dakika sonra indirin soğuması gerekecek
*Yumurtanın beyazı (sarısı üzerine olacak ayırıyoruz ), irmik, pudra şekeri, margarin (margarin oda sıcaklığında olacak ) kabartma tozu ve vanilini bir yoğurma kabına ekleyip biraz un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz
*Biraz biraz ekleyelim ,kulak memesi kıvamında olacak şekil alacak duruma gelinceye kadar yoğuruyoruz
*Ceviz büyüklüğünde alıp elimizde şeklini verip tepsiye yerleştiriyoruz
*Çatalla üstünü çizip ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürüyoruz
*180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirip çıkardıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz
*56 saat en az bekletmenizi öneririm afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*125 gram margarin
*Aldığı kadar un
*1 Kabartma tozu
*1 Vanilin
Şerbeti İçin;
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon
Pastahane Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlayın, şeker ve suyu ekleyip limonu sıkıp kaynadıktan 5 6 dakika sonra indirin soğuması gerekecek
*Yumurtanın beyazı (sarısı üzerine olacak ayırıyoruz ), irmik, pudra şekeri, margarin (margarin oda sıcaklığında olacak ) kabartma tozu ve vanilini bir yoğurma kabına ekleyip biraz un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz
*Biraz biraz ekleyelim ,kulak memesi kıvamında olacak şekil alacak duruma gelinceye kadar yoğuruyoruz
*Ceviz büyüklüğünde alıp elimizde şeklini verip tepsiye yerleştiriyoruz
*Çatalla üstünü çizip ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürüyoruz
*180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirip çıkardıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz
*56 saat en az bekletmenizi öneririm afiyet olsun