iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Usulü Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr margarin (Tereyağı da olabilir)
*25 gr yas maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta (Birinin sarisi üzeri için ayrılacak)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım su bardağı su
*500 gr un
İÇİ İÇİN :
*Peynir
*Maydanoz
ÜZERİ İÇİN :
*Susam
Pastahane Usulü Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı Tarifimi vermeye başlamadan önce şunu söylemeliyim ki bu tarifi denedikten sonra bir daha pastahane poğaçası sokmayacaksınız evinize Şimdi geçelim tarifimize
Öncelikle unun ortası havuz gibi açılır Diğer malzemeler havuz içine konularak yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırılır
1520 dakika mayalanması için üstü nemli bir bezle örtülerek dinlendirilir
Dinlendirilen hamurdan istenilen büyüklükte koparılıp yuvarlanır bu şekilde de 10 dk dinlendiriyoruz
Daha sonra üzerlerine elle bastırarak orta kısımları çukur hale getirilip maydanozlu peynir karışımını koyuyoruz Daha sonra peynirler dışarı taşmayacak şekilde hamur kapatılarak üzerine bastırılır ve poğaça sekli verilir
Daha sonra yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı diziyoruz
2030 dk daha mayalandırıp ( bu işlemi fırını ısıtıp tepsiyi fırının üstüne koyarak yada fırında 50 derecede yapabilirsiniz)
poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2025 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz
DENEYECEK OLANLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
*300 gr margarin (Tereyağı da olabilir)
*25 gr yas maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta (Birinin sarisi üzeri için ayrılacak)
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım su bardağı su
*500 gr un
İÇİ İÇİN :
*Peynir
*Maydanoz
ÜZERİ İÇİN :
*Susam
Pastahane Usulü Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı Tarifimi vermeye başlamadan önce şunu söylemeliyim ki bu tarifi denedikten sonra bir daha pastahane poğaçası sokmayacaksınız evinize Şimdi geçelim tarifimize
Öncelikle unun ortası havuz gibi açılır Diğer malzemeler havuz içine konularak yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırılır
1520 dakika mayalanması için üstü nemli bir bezle örtülerek dinlendirilir
Dinlendirilen hamurdan istenilen büyüklükte koparılıp yuvarlanır bu şekilde de 10 dk dinlendiriyoruz
Daha sonra üzerlerine elle bastırarak orta kısımları çukur hale getirilip maydanozlu peynir karışımını koyuyoruz Daha sonra peynirler dışarı taşmayacak şekilde hamur kapatılarak üzerine bastırılır ve poğaça sekli verilir
Daha sonra yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı diziyoruz
2030 dk daha mayalandırıp ( bu işlemi fırını ısıtıp tepsiyi fırının üstüne koyarak yada fırında 50 derecede yapabilirsiniz)
poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2025 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz
DENEYECEK OLANLARA ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN