iltasyazilim
FD Üye
Pastane Açması Puf Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yumurta beyazı
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörekotu
Pastane Açması Puf Tarifi Yapılışı
1
*Kolları sıvayalım hanımlar*?
*Önce sütümüzü ocakta ılık hale getiriyoruz
*İçine mayamızı, şekerimizi katıp karıştırıyoruz
*Ben karıştırdıktan sonra kaseyi ısıtıcının önüne koydum 15 dk beklemek zorunda kalmadım taştı zaten 5 dk falan bekledim
*Daha sonra un haricindeki tüm sıvı malzemeleri geniş bir kasede karıştırıp özleştiriyoruz
*Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yoğuralım
*Hamurumuz kaseye yapışmayacak kıvama gelip toparlanınca yani çok hafif ele yapışan hali olduğunda kasenin üstünü streç film ile kapatıp örtü ile saralım, ısıtıcının yakınına bırakalım arada streç filmi açmadan kabarıp kabarmadığını kontrol edelim
*Hamur 2 katına ulaşınca olmuş demektir
*Hamurumuzu masamızın üstüne çıkaralım ilk önce maya kokusunu kayıp etmek amacıyla hamurumuzu dövelim*?
*Yani 12 dk biraz daha yoğurur gibi sert hareketlerle davranalım
*Sonra ufacık ceviz bezelere ayıralım ve örgü yapabilmek için şerit haline getirelim, elimizle ileri geri yaparsak bezeyi uzun şeritler olur
*Uçlarını bastırıp birleştirelim ve örgümüzü örelim, yağladığımız tepsimize dizerken 250 derece olan fırınımıza atalım
*Maksimum 2025 dk ya pişiyor
*Haydi marifetli hanımlar sizden de denedikten sonra yorum ve foto bekliyorum ? takip etmeyi unutmayalım?
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yumurta beyazı
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörekotu
Pastane Açması Puf Tarifi Yapılışı
1
*Kolları sıvayalım hanımlar*?
*Önce sütümüzü ocakta ılık hale getiriyoruz
*İçine mayamızı, şekerimizi katıp karıştırıyoruz
*Ben karıştırdıktan sonra kaseyi ısıtıcının önüne koydum 15 dk beklemek zorunda kalmadım taştı zaten 5 dk falan bekledim
*Daha sonra un haricindeki tüm sıvı malzemeleri geniş bir kasede karıştırıp özleştiriyoruz
*Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yoğuralım
*Hamurumuz kaseye yapışmayacak kıvama gelip toparlanınca yani çok hafif ele yapışan hali olduğunda kasenin üstünü streç film ile kapatıp örtü ile saralım, ısıtıcının yakınına bırakalım arada streç filmi açmadan kabarıp kabarmadığını kontrol edelim
*Hamur 2 katına ulaşınca olmuş demektir
*Hamurumuzu masamızın üstüne çıkaralım ilk önce maya kokusunu kayıp etmek amacıyla hamurumuzu dövelim*?
*Yani 12 dk biraz daha yoğurur gibi sert hareketlerle davranalım
*Sonra ufacık ceviz bezelere ayıralım ve örgü yapabilmek için şerit haline getirelim, elimizle ileri geri yaparsak bezeyi uzun şeritler olur
*Uçlarını bastırıp birleştirelim ve örgümüzü örelim, yağladığımız tepsimize dizerken 250 derece olan fırınımıza atalım
*Maksimum 2025 dk ya pişiyor
*Haydi marifetli hanımlar sizden de denedikten sonra yorum ve foto bekliyorum ? takip etmeyi unutmayalım?