iltasyazilim
FD Üye
Pastane Açması (Ustasından Birebir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket maya
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*1 yumurta sarısı
Pastane Açması (Ustasından Birebir Lezzet) Tarifi Yapılışı Size mükemmel bir tarif vereceğim Pamuk gibi fosur fosur kabaran bir açmamız olacak
Maya, şeker ve su iyice karıştırılır ve sıvı yağ, tuz eklenir Ununu yavaş yavaş yoğurarak ekleyelim Ele yapışacak ama yoğurma kabından çıkacak bir hamur elde edelim Üzerini streçliyelim ve temiz bir bez ile saralım 1 saat mayalanmaya bırakalım Mayalanan hamurumuzu arzuya göre istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım Ellerimizi yağlayalım ve resimdeki gibi ilk önce hamuru uzatalım, uzattığımız hamuru büzüp içten tek düğüm atalım Tüm bezeleri bu şekilde bitirelim Tepsi mayası için yarım saat kadar bekletelim Açmalarımızın üzerine ilk önce sıvı yağ daha sonra yumurta sarısı sürüp, 180° de altı üstü kızarana kadar pişirelim ( Zeytin ezmesi ilede çok lezzetli oluyor, isteyen kullanabilir)
*2 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket maya
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*1 yumurta sarısı
Pastane Açması (Ustasından Birebir Lezzet) Tarifi Yapılışı Size mükemmel bir tarif vereceğim Pamuk gibi fosur fosur kabaran bir açmamız olacak
Maya, şeker ve su iyice karıştırılır ve sıvı yağ, tuz eklenir Ununu yavaş yavaş yoğurarak ekleyelim Ele yapışacak ama yoğurma kabından çıkacak bir hamur elde edelim Üzerini streçliyelim ve temiz bir bez ile saralım 1 saat mayalanmaya bırakalım Mayalanan hamurumuzu arzuya göre istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım Ellerimizi yağlayalım ve resimdeki gibi ilk önce hamuru uzatalım, uzattığımız hamuru büzüp içten tek düğüm atalım Tüm bezeleri bu şekilde bitirelim Tepsi mayası için yarım saat kadar bekletelim Açmalarımızın üzerine ilk önce sıvı yağ daha sonra yumurta sarısı sürüp, 180° de altı üstü kızarana kadar pişirelim ( Zeytin ezmesi ilede çok lezzetli oluyor, isteyen kullanabilir)