iltasyazilim
FD Üye
Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 paket kurumaya
*2 yumurta ( Akı içine sarısı dışına)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*78 su bardağı un
*Susam ya çörekotu
İçine sürmek için
*50 gr tereyağ ya da margarin ( Oda sıcaklığında)
Pastane Açması Tarifi Yapılışı Sıva malzemeleri ve mayayı harmanlayıp yavaş yavaş unu ekliyoruz Ele yapışmayan hamur elde ediyoruz Hamurun iyi mayalanması için yoğurduğumuz kabı 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda bezeler alıp oda sıcaklığında bekleyen tereyağ ile elimizle açıyoruz Bu aşamada dilerseniz zeytin ezmesi, patates ya da peynir ekleyip hamurumuza şekil veriyoruz Tepsiye dizdiğimiz açmalarına yumurta sarısı ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 paket kurumaya
*2 yumurta ( Akı içine sarısı dışına)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*78 su bardağı un
*Susam ya çörekotu
İçine sürmek için
*50 gr tereyağ ya da margarin ( Oda sıcaklığında)
Pastane Açması Tarifi Yapılışı Sıva malzemeleri ve mayayı harmanlayıp yavaş yavaş unu ekliyoruz Ele yapışmayan hamur elde ediyoruz Hamurun iyi mayalanması için yoğurduğumuz kabı 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda bezeler alıp oda sıcaklığında bekleyen tereyağ ile elimizle açıyoruz Bu aşamada dilerseniz zeytin ezmesi, patates ya da peynir ekleyip hamurumuza şekil veriyoruz Tepsiye dizdiğimiz açmalarına yumurta sarısı ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun