Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Poğaçası (Yumuşacık Ağızda Dağılıyor)

Pastane Poğaçası (Yumuşacık Ağızda Dağılıyor)
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Pastane Poğaçası (Yumuşacık Ağızda Dağılıyor) Tarifi İçin Malzemeler 250 gr margarin yada tereyağı (ben 125 gr tereyağı 125 gr teremyağ kullandım)Yarım su bardağı akışkan yağ2 su bardağı ılık süt2 yemek kaşığı yoğurt + 1 yemek yemek kaşığı yoğurt suyu1 yemek kaşığı kaşığı tuzlu2 yemek kaşığı toz şeker (silme olacak)1 paket kuru maya (10 gr)1 paket kabartma tozu2 yumurta akı (sarılarını üstü için ayıralım)Ben unu göz kararı koydum takriben 5 – 6 su bardağı yeterli oluyor İç Malzemesi ; 45 yemek kaşığı lor peyniri kullandım lakin isteğe göre beyaz peynir kaşar ya da zeytin kullanabilirsiniz İsterseniz sade yapın sizin zevkinize kalmış efendim Pastane Poğaçası (Yumuşacık Ağızda Dağılıyor) Tarifi Yapılışı Ilk Önce yoğurma kabımıza şeker maya ve sütü ekliyoruz En Ince Ayrıntısına Kadar karıştıralım şeker ve mayayı eritelimsonra tereyağ teremyağ, akışkan yağ, yoğurt ,yoğurt suyu ,tuzlu, kabartma tozu ve yumurta aklarını ek edip karıştıralımUnumuzu ağır ağır döküp ele yapışmayan bir hamur elde edelimSıcak bir ortamda yaklaşık 30 – 40 dk mayalanmaya bırakalımHamurumuz mayalandıktan daha sonra önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp sonradan hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp içine malzemesini koyup kapatalımYağlı kağıt serili tepsimize poğaçalarımızı  dizip ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürelim çatalla şekil verip fırına atalımBenim fırınımda takriben 15 20 dk da pişti ara ara yoklama edin yanmasınol Fiilen deneyince göreceksiniz yumuşacık oluyor Afiyet olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,496Konular
982,405Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt