iltasyazilim
FD Üye
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*12 (yarım) bardak ılık su
*2 yemek kaşığı instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) çay bardağı yoğurt
*125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine olacak)
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*Peynir
*Maydanoz
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kabımıza maya, su ve şeker ekleyip karıştıralım
*Üzerini örtecek kadar un koyalım ki miğdemizi rahatsız etmesin ve 10 dk bekliyoruz
*Kabımızın kenarından sıvı yağ, yoğurt, tuz, tereyağ ve yumurta eklenerek karıştırılır
*Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim Ben 3 5 su bardağı kullandım ama siz yinede dikkatli koyun un farklılığından miktar değişebilir Kulak memesinden az yumuşak olacak
*Üzerini streç film ile kapatın 1 saat mayalansın
*Mayalanan hamurdan bezeler alınır Benim 13 tane cıktı fakat ben biraz büyük yaptım siz zevkinize göre büyüklüğünü ayarlarsınız
*İşaret parmağınızla ortadan ikiye ayırıyormuş gibi bastırın bezelere ve bastırdığınız yere harcı koyup kapatıp tekrar işaret parmağınızla ortadan bastırın dudak şekli çıkacaktır, aynen resimdeki gibi
*Şekli size bağlı ben böyle yaptım merak edenler için anlattım
*Tepside 25 dk mayalandırın
*Üzerine yumurta sarısı sürün
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayar pişirin
*Alt ve üst nar gibi kızarınca fırından alın ve üzerini örterek soğumaya bırakın Servise hazır
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!!!
*12 (yarım) bardak ılık su
*2 yemek kaşığı instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) çay bardağı yoğurt
*125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine olacak)
*Aldığı kadar un
İç harcı için:
*Peynir
*Maydanoz
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kabımıza maya, su ve şeker ekleyip karıştıralım
*Üzerini örtecek kadar un koyalım ki miğdemizi rahatsız etmesin ve 10 dk bekliyoruz
*Kabımızın kenarından sıvı yağ, yoğurt, tuz, tereyağ ve yumurta eklenerek karıştırılır
*Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim Ben 3 5 su bardağı kullandım ama siz yinede dikkatli koyun un farklılığından miktar değişebilir Kulak memesinden az yumuşak olacak
*Üzerini streç film ile kapatın 1 saat mayalansın
*Mayalanan hamurdan bezeler alınır Benim 13 tane cıktı fakat ben biraz büyük yaptım siz zevkinize göre büyüklüğünü ayarlarsınız
*İşaret parmağınızla ortadan ikiye ayırıyormuş gibi bastırın bezelere ve bastırdığınız yere harcı koyup kapatıp tekrar işaret parmağınızla ortadan bastırın dudak şekli çıkacaktır, aynen resimdeki gibi
*Şekli size bağlı ben böyle yaptım merak edenler için anlattım
*Tepside 25 dk mayalandırın
*Üzerine yumurta sarısı sürün
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayar pişirin
*Alt ve üst nar gibi kızarınca fırından alın ve üzerini örterek soğumaya bırakın Servise hazır
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!!!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.