iltasyazilim
FD Üye
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı veya margarin (Erimiş )
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*2 paket instant maya
*4 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*4, 5 su bardağı un
Üzeri İçin;
*45 yemek kaşığı pekmez
*56 yemek kaşığı su
*Susam
İçi İçin;
*Beyaz peynir, kaşar peynir
*(İstediğiniz herhangi bir malzeme de olabilir ben peynir ve kaşarı karıştırıp kullanmayı tercih ediyorum)
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Bir tavada öncelikle tereyağını eritin; Süt, sıvı yağ ve su ile birlikte yoğurma kabına alıp karıştıralım İkinci aşamada yumurta şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım Daha sonra un ve mayayı ilave edip yavaş yavaş yoğuralım Hamura ölçüsünden fazla un eklemeyelim yumuşacık olması Hamurumuz yoğrulduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 30 dk mayalanmasını bekleyelim Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp iç harcını koyalım Önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış 175 derece fırınımızda altı üzeri kızarana kadar pişirelim piştikten sonra fırından alıp üzerine bir havlu kapatalım ki yumuşacık olsun
*125 gr tereyağı veya margarin (Erimiş )
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*2 paket instant maya
*4 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*4, 5 su bardağı un
Üzeri İçin;
*45 yemek kaşığı pekmez
*56 yemek kaşığı su
*Susam
İçi İçin;
*Beyaz peynir, kaşar peynir
*(İstediğiniz herhangi bir malzeme de olabilir ben peynir ve kaşarı karıştırıp kullanmayı tercih ediyorum)
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Bir tavada öncelikle tereyağını eritin; Süt, sıvı yağ ve su ile birlikte yoğurma kabına alıp karıştıralım İkinci aşamada yumurta şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım Daha sonra un ve mayayı ilave edip yavaş yavaş yoğuralım Hamura ölçüsünden fazla un eklemeyelim yumuşacık olması Hamurumuz yoğrulduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 30 dk mayalanmasını bekleyelim Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp iç harcını koyalım Önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış 175 derece fırınımızda altı üzeri kızarana kadar pişirelim piştikten sonra fırından alıp üzerine bir havlu kapatalım ki yumuşacık olsun