iltasyazilim
FD Üye
Pastane Şeker Paresi Tam Ölçülü Tarifi İçin Malzemeler
**Çay bardağı ölçüsü klasik çay bardağı kullandım
Hamuru için:
*Yarım paket margarin*yada tereyağı (125 gram oda sıcaklığında olacak )
*1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yeterince un
Şerbeti İçin;
*200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*56 damla limon
*Üzeri için isteğe bağlı toz fıstık
Pastane Şeker Paresi Tam Ölçülü Tarifi Yapılışı İlk önce şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakacağız Şekeri ve suyu orta ateşte tencerede yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyeceğiz 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatacağız ve ılımaya bırakalım Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştıracağız Unumuzu kontrollü bir şekilde katalım Hamur kulak memesi kıvamından çok çok az katı olacak şekil verilebilinecek kadar Ben resimdeki gibi şekil verdim Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz Yumurta sarısını üzerine sürüp, çatalla üzerine çizikler atın önceden ısıtılmış 170 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim Benim fırınımda ortalama 20 dk civarı pişti Fırınlar farklılık gösterebilir siz kontrollü pişirin Fırından çıkan şekerpareleri 1 dk kadar bekletip hemen tek tek tersini çeviriyoruz Ve ılıyan şerbetimizi döküyoruz 510 dk sonra şekerparelerimizin dikkatlice ön yüzünü çeviriyoruz Böyle yapmamızdaki amaç şekerparenin heryeri şerbeti tam çekiyor 23 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
**Çay bardağı ölçüsü klasik çay bardağı kullandım
Hamuru için:
*Yarım paket margarin*yada tereyağı (125 gram oda sıcaklığında olacak )
*1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yeterince un
Şerbeti İçin;
*200 ml lik su bardağı ölçüsü kullandım
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*56 damla limon
*Üzeri için isteğe bağlı toz fıstık
Pastane Şeker Paresi Tam Ölçülü Tarifi Yapılışı İlk önce şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakacağız Şekeri ve suyu orta ateşte tencerede yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyeceğiz 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatacağız ve ılımaya bırakalım Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştıracağız Unumuzu kontrollü bir şekilde katalım Hamur kulak memesi kıvamından çok çok az katı olacak şekil verilebilinecek kadar Ben resimdeki gibi şekil verdim Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz Yumurta sarısını üzerine sürüp, çatalla üzerine çizikler atın önceden ısıtılmış 170 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim Benim fırınımda ortalama 20 dk civarı pişti Fırınlar farklılık gösterebilir siz kontrollü pişirin Fırından çıkan şekerpareleri 1 dk kadar bekletip hemen tek tek tersini çeviriyoruz Ve ılıyan şerbetimizi döküyoruz 510 dk sonra şekerparelerimizin dikkatlice ön yüzünü çeviriyoruz Böyle yapmamızdaki amaç şekerparenin heryeri şerbeti tam çekiyor 23 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun