iltasyazilim
FD Üye
Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ yada margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (Ölçülü koyalım )
Şerbet;
*4 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şeker ve su kaynatılıp şerbeti hazırlanır
*10 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir
*2 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır
*Üzerine şeker, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Azar azar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp oval şekil verilir
*Yağlanmış tepsiye dizilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla şekil verilir
*180 derece ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir
*Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbet dökülüp üzeri kapatılır
*Soğuyup şerbetini çekmesi için 34 saat dinlendirilir
*Şerbeti tamamen çekince servis edilir Kum gibi ağızda dağılan tatlınız servise hazır Afiyet olsun
*125 gr tereyağ yada margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (Ölçülü koyalım )
Şerbet;
*4 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şeker ve su kaynatılıp şerbeti hazırlanır
*10 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir
*2 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır
*Üzerine şeker, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Azar azar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp oval şekil verilir
*Yağlanmış tepsiye dizilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla şekil verilir
*180 derece ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir
*Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbet dökülüp üzeri kapatılır
*Soğuyup şerbetini çekmesi için 34 saat dinlendirilir
*Şerbeti tamamen çekince servis edilir Kum gibi ağızda dağılan tatlınız servise hazır Afiyet olsun