iltasyazilim
FD Üye
Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı veya margarin
*2 yumurta birinin sarısı üstüne sürülecek
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabarma tozu
*1 çay bardağı irmik
*Yaklaşık 3 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*45 *damla limon suyu ve ya limon tuzu
Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi kaynatalım ,şerbet koyulaşmaya başlayınca limonu atıp beş dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın, irmik ,yağlarımızı yumurta ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın, ardından un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun ve yoğurma işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde hamuru alıp oval bir şekil verin Yağlanmış tepsiye sizin hamur un hepsi bittikten sonra yumurtayı sürüp üstünü çatalla çizin ve 180 derecelik fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin ve soğuk şerbeti dökün şerbeti içine çektikten sonra servis yapabilirsiniz
*125 gr tereyağı veya margarin
*2 yumurta birinin sarısı üstüne sürülecek
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabarma tozu
*1 çay bardağı irmik
*Yaklaşık 3 su bardağı un
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*45 *damla limon suyu ve ya limon tuzu
Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi kaynatalım ,şerbet koyulaşmaya başlayınca limonu atıp beş dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın, irmik ,yağlarımızı yumurta ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın, ardından un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun ve yoğurma işlemi bittikten sonra ceviz büyüklüğünde hamuru alıp oval bir şekil verin Yağlanmış tepsiye sizin hamur un hepsi bittikten sonra yumurtayı sürüp üstünü çatalla çizin ve 180 derecelik fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin ve soğuk şerbeti dökün şerbeti içine çektikten sonra servis yapabilirsiniz