Pastane Simiti 1548690917 1548690917 pastanesimiti5c4f25ea1df5fpastanesimiti5c4f25ea1df5f http:wwwkadinaynetmediaresim1pastanesimitiyapimi Malzemeler: 250 gr un (yaklaşık 2 2 ½ su bardağı) 1 yemek yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı ılık su (110 ml) yarım tatlı kaşığı Tuzlu ¼ paket yaş maya (42 grlık paketin dörtte biri) ya da 1 yemek yemek kaşığı bira mayası Tezgâhın üstünü yağlamak için: 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı Üstüne: Bol Miktarda susam büyük bir salata kâsesi içinde su Yapılışı: Ilık su, şeker, tuz, zeytinyağı ve unun birazı ile, boza kıvamında üre hazırlanır ve 10 dakika kabarmaya bırakılır Kalan un eklenerek, katıca bir hamur yoğurulur Hamur, sıradan ekmek hamurundan biraz daha koyu olmalıdır (Yaklaşık 400 grlık bir hamurumuz oluyor) Hamur, oda ısısında 10 dakika dinlendirilir Hamurdan 100 gr lık 4 adet parçaya bölünür Her parça, avuç içinde top yapılıp, beze haline getirilir Bezeler tezgâh üzerinde 1015 cm uzunluğunda rulo haline getirilir id Tezgâh üstünde 10 dakika daha dinlenmeye bırakılır, Hamur azıcık kendini salmalı ama, ardından yapacağımız uzama işlemine direnci kalmasın) Tezgâhın üstü azıcık zeytinyağı ile yağlanır Her rulo, tezgâh üstünde, ayrı ayrı, ilerigeri yassıltıp çekiştirilir Uzatılır herkes yaklaşık 80100 cm uzunluğunda ince bir ip gibi olmalıdır Her ip, ikiye katlanır Bu ikili, kendi içinde dolandırılarak burgu yapılır Birbirine burgu dolanmış olan bu hamurların uçları birleştirilerek halka (simit) halinne getirilir Bir salata kâsesine su konur Diğer bir kaba da oldukça çok susam konur Simitler önce suya bandırılıp çıkartılır Susamlı kaba alınan simitler hafif yuvarlanarak, susamların simitlerin bütün yüzeyine bulaşması sağlanır Simitler, fırın tepsisine, aralarına mesafe olacak şekilde, yerleştirilir Fırın 3540 dereceye ısıtılır Kapatılır (Fırın ısısı ılık olmalıdır) Tepsi mayası için, simitler kapalı fırına konarak, 20 dakika, hafifçe kabarana kadar, yeniden mayalanmaya bırakılır Simitler oda ısısına alınarak yeniden 10 dakika dinlendirilir Bu esnada, fırın da 250 dereceye (yüksek ısıya) ayarlanarak ısıtılmaya başlanır Tepsi mayası gelmiş olan simitler, kızdırılmış, yüksek ısıdaki fırına atılıp her tarafı nar gibi kızarana dek kızartılır Takriben 89 dakikada pişiyor Afiyet olsun