iltasyazilim
FD Üye
Pastane Tadında Şeker Pare(glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
*Malzemeler :
*125 gr margarin
*2 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Bir çay kaşığı kabartma tozu
*Bir çay kaşığı karbonat
*1 çay bardağı bağdat pudra şekeri
*1 vanilya
*3 su bardağı un (ege glutensiz un ve schar mix c karışımı )
Şerbet için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*çeyrek limon
*Afiyet olsun
Pastane Tadında Şeker Pare(glutensiz) Tarifi Yapılışı Şekerpare tatlısı için, İlk önce şerbeti hazırlayalım Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 5 10 dakika kaynatıp altını kapatın
Şekerpare*hamuru için öncelikle Yumuşamış margarin, sıvı yağı ve pudra şekerini ezin daha sonra tüm malzemeleri azar azar ekleyerek yoğurup yumuşak bir hamur elde edin
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil*verin Yağlanmış borcama dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın üzerini dilediginiz gibi süsleyin
*Malzemeler :
*125 gr margarin
*2 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Bir çay kaşığı kabartma tozu
*Bir çay kaşığı karbonat
*1 çay bardağı bağdat pudra şekeri
*1 vanilya
*3 su bardağı un (ege glutensiz un ve schar mix c karışımı )
Şerbet için;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*çeyrek limon
*Afiyet olsun
Pastane Tadında Şeker Pare(glutensiz) Tarifi Yapılışı Şekerpare tatlısı için, İlk önce şerbeti hazırlayalım Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 5 10 dakika kaynatıp altını kapatın
Şekerpare*hamuru için öncelikle Yumuşamış margarin, sıvı yağı ve pudra şekerini ezin daha sonra tüm malzemeleri azar azar ekleyerek yoğurup yumuşak bir hamur elde edin
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil*verin Yağlanmış borcama dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
SOĞUMUŞ olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın üzerini dilediginiz gibi süsleyin