iltasyazilim
FD Üye
Pastane Tadında Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak )
*2 yemek kaşığı sirke
*35 su bardağı un
Üzeri için;
*Çörek otu
Pastane Tadında Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle oda sıcaklığında olan margarini, yarım çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı pudra şekerini, bir yumurtanın akını (sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
*1 tatlı kaşığı tuzu ,1 paket kabartma tozunu ve 2 yemek kaşığı sirkeyi yoğurma kabına alıp margarinler diğer malzemelerle özdeşene dek yoğuralım
*Ardından 35 su bardağı unu muzu azar azar ilave edip yoğurma işlemine devam edelim
*Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak
*Ardından yoğurup şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürelim
*Ben çörek otu kullandım dileyen susam da kullanılabilir
*170 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika pişirelim
Afiyet olsun
Not: kurabiye mizin istediğimiz kıvamda olması için hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalı ve fırında kontrollü bir şekilde pişirip çok kızartıp kurutmadan çıkarmalıyız çıkardıktan sonra kurabiyeler içini çekecektir
*1 paket margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak )
*2 yemek kaşığı sirke
*35 su bardağı un
Üzeri için;
*Çörek otu
Pastane Tadında Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle oda sıcaklığında olan margarini, yarım çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı pudra şekerini, bir yumurtanın akını (sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
*1 tatlı kaşığı tuzu ,1 paket kabartma tozunu ve 2 yemek kaşığı sirkeyi yoğurma kabına alıp margarinler diğer malzemelerle özdeşene dek yoğuralım
*Ardından 35 su bardağı unu muzu azar azar ilave edip yoğurma işlemine devam edelim
*Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak
*Ardından yoğurup şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürelim
*Ben çörek otu kullandım dileyen susam da kullanılabilir
*170 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika pişirelim
Afiyet olsun
Not: kurabiye mizin istediğimiz kıvamda olması için hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalı ve fırında kontrollü bir şekilde pişirip çok kızartıp kurutmadan çıkarmalıyız çıkardıktan sonra kurabiyeler içini çekecektir