
Çay saatlerinize eşlik edecek buram buram mahlep kokan ve afiyetle yiyebileceğiniz pastane tuzlusu tanımı ile önünüzdeyiz. Çoklukla pastane vitrinlerinde gördüğümüz pastane tuzlusunu meskende kısa müddette hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Pastane tuzlusunun tanımı bugünkü metnimizde.
Bereketli ve çok lezzetli pastane tuzlusu adeta gönülleri fethediyor. Sevdiklerinizle birlikte çay saatlerinde tüketebileceğiniz pastane tuzlusu kavanozda da bekleyen kurabiyelerden olabilir. İçerisindeki sirke nedeniyle kıyır kıyır olan pastane tuzlusu, geç bayatlamasına da yardımcı oluyor. Tek bir yoğurmada epeyce bereketli olan bu kurabiye, misler üzere kokusuyla hanesi pastaneye çevirecek. Gereçleri az olan pastane tuzlusu yalnızca 15 dakikada yapılabiliyor. İsteğe nazaran farklı biçimlerde yaparak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Gelin birlikte pastane tuzlusunun tanımını hazırlayalım...
PASTANE TUZLUSU TANIMI:
GEREÇLER
250 gram oda tereyağı
2 yemek kaşığı sirke
2, 5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı likit yağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı kakao
Susam ,çörek otu

YAPILIŞI
Bir kabın içerisinde tereyağı, sirke, şeker, mahlep,kabartma tozu, likit yağ ve tuzunu şıkça karıştırıp yoğurun.
En son unu yavaş yavaş ek edip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde modüller koparıp elinizle uzun form verin. İsteğe nazaran kare halde de yapabileceğiniz kurabiyeyi yağlı kağıt serili tepsiye şıkça dizin.
Yumurta sarısını ve kakaoyu bir kabın içerisinde karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürün.
En son çörek otu ve susam serpip 180 raddede şıkça pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...