iltasyazilim
FD Üye
Pastane Un Kurabiyesi (Orjinal Hakiki Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram margarin (Çok yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*6, 5 su bardağı un
Kullandığım su bardağı;
*210 ml* çay bardağı 110 ml
Pastane Un Kurabiyesi (Orjinal Hakiki Lezzet) Tarifi Yapılışı ?? Hu huuu???? Ben geldim canlarım?????,, ,, , Hemde şahane bir tarifimle ??? ???
Artık pastaneden un kurabiyesi almıcaksınız?????????? Bu tarifimle birlikte?? Pastane devrine son ?? ağızda dağılan, tuttuğunuz anda elinize bulaşan hakiki un kurabiyesi tarifimi sizleri ;Fazla bekletmeden tüm püf noktaları ile birlikte anlatmak için; aşamalara geçiyorum??????????? ????????
1
*??Un miktarını ve pişme süresini kendinize göre dikkatle ayarlayınız;;;; her un farklı;;;; her fırında farklıdır
*??İyice yumuşak olan margarini pudra şekeri ve sıvı yağı mikserle iyice çırpalım
*??Nişastası, kabartma tozunu ekleyip unu azar azar eleyerek ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğuralım
*??Daha sonra;hamuru 6 eşit parçaya ayırıp, oklava şeklinde kalın ve genişçe yuvarlayalım
*??Sonra parmağımızla üzerine basarak inceltmeden yassı ve düz şekil verelim
*??Çatalla derin çizik atıp, bıçakla verev şekilde keselim
*??Spatula ile dikkatlice tezgahtan alıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim
*Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırının alttan ikinci rafında 2528 dakika arası pişirelim
*Altı ve üzeri asla pembeleşmeyecek
*Soğudukça kıvam alacak
*Soğumadan tepsiden çıkarmayınız dağılır
Soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz
??Not:::: margarin olarak Alba yağ, vita yağ yada ülker terem yağ tercih ediniz ( Eğer bundan hariç başka bir margarin kullanıcaksanız; bir gün önceden margarini tavada eritip cam bir kaseye koyup, dolaba kaldırın, ertesi günden tastan kalıp halinde çıkarıp, alt taban kısmındaki beyaz yeri bıçakla alıp çıkarın)
??Buzluktada saklayabilirsiniz ( PİŞME SÜRESİ VE UN MİKTARI SİZE BAĞLI KONTROLLÜ EKLEYİP, PİŞİRİN)
?? KURABİYELERİ CAM KAPLARDA İÇİNE 3 tane kesme şeker koyup ağzı kapalı bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz ( kesme şeker nemlenmesini ve bayatlamasını engeller)
10 gün aynı tazelikte tüketebilirsiniz
*200 gram margarin (Çok yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*6, 5 su bardağı un
Kullandığım su bardağı;
*210 ml* çay bardağı 110 ml
Pastane Un Kurabiyesi (Orjinal Hakiki Lezzet) Tarifi Yapılışı ?? Hu huuu???? Ben geldim canlarım?????,, ,, , Hemde şahane bir tarifimle ??? ???
Artık pastaneden un kurabiyesi almıcaksınız?????????? Bu tarifimle birlikte?? Pastane devrine son ?? ağızda dağılan, tuttuğunuz anda elinize bulaşan hakiki un kurabiyesi tarifimi sizleri ;Fazla bekletmeden tüm püf noktaları ile birlikte anlatmak için; aşamalara geçiyorum??????????? ????????
1
*??Un miktarını ve pişme süresini kendinize göre dikkatle ayarlayınız;;;; her un farklı;;;; her fırında farklıdır
*??İyice yumuşak olan margarini pudra şekeri ve sıvı yağı mikserle iyice çırpalım
*??Nişastası, kabartma tozunu ekleyip unu azar azar eleyerek ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğuralım
*??Daha sonra;hamuru 6 eşit parçaya ayırıp, oklava şeklinde kalın ve genişçe yuvarlayalım
*??Sonra parmağımızla üzerine basarak inceltmeden yassı ve düz şekil verelim
*??Çatalla derin çizik atıp, bıçakla verev şekilde keselim
*??Spatula ile dikkatlice tezgahtan alıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim
*Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırının alttan ikinci rafında 2528 dakika arası pişirelim
*Altı ve üzeri asla pembeleşmeyecek
*Soğudukça kıvam alacak
*Soğumadan tepsiden çıkarmayınız dağılır
Soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz
??Not:::: margarin olarak Alba yağ, vita yağ yada ülker terem yağ tercih ediniz ( Eğer bundan hariç başka bir margarin kullanıcaksanız; bir gün önceden margarini tavada eritip cam bir kaseye koyup, dolaba kaldırın, ertesi günden tastan kalıp halinde çıkarıp, alt taban kısmındaki beyaz yeri bıçakla alıp çıkarın)
??Buzluktada saklayabilirsiniz ( PİŞME SÜRESİ VE UN MİKTARI SİZE BAĞLI KONTROLLÜ EKLEYİP, PİŞİRİN)
?? KURABİYELERİ CAM KAPLARDA İÇİNE 3 tane kesme şeker koyup ağzı kapalı bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz ( kesme şeker nemlenmesini ve bayatlamasını engeller)
10 gün aynı tazelikte tüketebilirsiniz