iltasyazilim
FD Üye
Pastane Ustasından 10 Dakikada Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr un 5 Su Bardağı
*250 gr katı yağ (sana hamur işi kullandım)
*150 gr Pudra şekeri 1 5 su bardağı
*75 gr irmik Yarım su bardağından bir parmak fazla
*75 gr fındık unu ( fındık unu olmayanlar 75 gr kadar daha irmik ekleyebilirler ) *Yarım su bardağından bir parmak fazla
*30 gr Hindistan cevizi 1 su bardağından 2 parmak az
*15 gr kabartma tozu 1 5 paket
*2 tüm yumurta + 2 yumurta sarısı eklenecek
*5 gr vanilya 1 Paket
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Şerbeti için;
*5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı su
*Az limon suyu
Pastane Ustasından 10 Dakikada Şekerpare Tarifi Yapılışı ( 200 ml bardak ölçüsüne göre )
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurulur şekil verip tepsiye dizilir ,üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla izler yapılır Sonrasında fırını düşük ayarda 5075 derece arasında 3 dk ısıtıp kapatıyoruz * Şekillendirilmiş şekerpareler düşük ısıda 20 dk kadar bekletilir * Sonra fırını 220 derecede tam ısıtarak 10 dakika kadar pişirme yapılır * Tatlı fırında pişerken klasik usul şerbeti hazırlanır Her fırının performansı aynı olmayabilir sizler kendi fırınınıza göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz Fırından çıkan tatlı kenara alınır ve kaynayan şerbetin harareti çıkması beklenir ve* fırından çıkarılmış ama henüz soğumamış tatlının üzerine şerbet dökülür afiyet olsun Üzerini arzunuz dahilinde süsleyebilirsiniz Yapacakların ellerine sağlık
Not: Tarifi için Birol Ustaya teşekkür ederim yapılır yapılmaz tatlı hemen tüketildi, çok sevildi tarifi defalarca kez istenildi
*
*500 gr un 5 Su Bardağı
*250 gr katı yağ (sana hamur işi kullandım)
*150 gr Pudra şekeri 1 5 su bardağı
*75 gr irmik Yarım su bardağından bir parmak fazla
*75 gr fındık unu ( fındık unu olmayanlar 75 gr kadar daha irmik ekleyebilirler ) *Yarım su bardağından bir parmak fazla
*30 gr Hindistan cevizi 1 su bardağından 2 parmak az
*15 gr kabartma tozu 1 5 paket
*2 tüm yumurta + 2 yumurta sarısı eklenecek
*5 gr vanilya 1 Paket
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Şerbeti için;
*5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı su
*Az limon suyu
Pastane Ustasından 10 Dakikada Şekerpare Tarifi Yapılışı ( 200 ml bardak ölçüsüne göre )
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurulur şekil verip tepsiye dizilir ,üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla izler yapılır Sonrasında fırını düşük ayarda 5075 derece arasında 3 dk ısıtıp kapatıyoruz * Şekillendirilmiş şekerpareler düşük ısıda 20 dk kadar bekletilir * Sonra fırını 220 derecede tam ısıtarak 10 dakika kadar pişirme yapılır * Tatlı fırında pişerken klasik usul şerbeti hazırlanır Her fırının performansı aynı olmayabilir sizler kendi fırınınıza göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz Fırından çıkan tatlı kenara alınır ve kaynayan şerbetin harareti çıkması beklenir ve* fırından çıkarılmış ama henüz soğumamış tatlının üzerine şerbet dökülür afiyet olsun Üzerini arzunuz dahilinde süsleyebilirsiniz Yapacakların ellerine sağlık
Not: Tarifi için Birol Ustaya teşekkür ederim yapılır yapılmaz tatlı hemen tüketildi, çok sevildi tarifi defalarca kez istenildi
*