Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Açma Tarifi

Pastane Usulü Açma Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pastane Usulü Açma Tarifi İçin Malzemeler

*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı *kadar un ( kulak memesi biraz ele yapışan kıvamında )

Arasına sürmek için;


*Eritilmiş tereyağ 100 gr
*Üzerine sürmek için
*Yumurta sarısı

Pastane Usulü Açma Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce 1 yemek kaşığı şeker, ılık süt ve kuru maya ilave edilir 10 dk bekletilir
*Yoğurma kabına tüm sıvılar ilave edilir ve 10 dk bekletilen maya, tuz da hepsi beraber karıştırılır
*Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur
*Ardından 45 dk mayalandırılır
*Mayalanma süreci bittikten sonra 9 tane bezeye ayrılır ve 10 dk bekletilir
*Her bezeye tereyağ sürülür ve elle açılır
*Açıldıktan sonra rulo şekil verilir Elle bükülür ve açma şekli verilir
*Tepsiye dizilir ve 30 dk tepsi mayası sağlanır
*Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fansız fırında pişirilir Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt