iltasyazilim
FD Üye
Pastane Usulü Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı *kadar un ( kulak memesi biraz ele yapışan kıvamında )
Arasına sürmek için;
*Eritilmiş tereyağ 100 gr
*Üzerine sürmek için
*Yumurta sarısı
Pastane Usulü Açma Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce 1 yemek kaşığı şeker, ılık süt ve kuru maya ilave edilir 10 dk bekletilir
*Yoğurma kabına tüm sıvılar ilave edilir ve 10 dk bekletilen maya, tuz da hepsi beraber karıştırılır
*Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur
*Ardından 45 dk mayalandırılır
*Mayalanma süreci bittikten sonra 9 tane bezeye ayrılır ve 10 dk bekletilir
*Her bezeye tereyağ sürülür ve elle açılır
*Açıldıktan sonra rulo şekil verilir Elle bükülür ve açma şekli verilir
*Tepsiye dizilir ve 30 dk tepsi mayası sağlanır
*Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fansız fırında pişirilir Afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı *kadar un ( kulak memesi biraz ele yapışan kıvamında )
Arasına sürmek için;
*Eritilmiş tereyağ 100 gr
*Üzerine sürmek için
*Yumurta sarısı
Pastane Usulü Açma Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce 1 yemek kaşığı şeker, ılık süt ve kuru maya ilave edilir 10 dk bekletilir
*Yoğurma kabına tüm sıvılar ilave edilir ve 10 dk bekletilen maya, tuz da hepsi beraber karıştırılır
*Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur
*Ardından 45 dk mayalandırılır
*Mayalanma süreci bittikten sonra 9 tane bezeye ayrılır ve 10 dk bekletilir
*Her bezeye tereyağ sürülür ve elle açılır
*Açıldıktan sonra rulo şekil verilir Elle bükülür ve açma şekli verilir
*Tepsiye dizilir ve 30 dk tepsi mayası sağlanır
*Yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fansız fırında pişirilir Afiyet olsun