iltasyazilim
FD Üye
Pastane Usulü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*4 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*1 5 Su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı İrmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 2 5 Su bardağı un koydum)
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Çeyrek limonun suyu
Üzeri için :
*Yer fıstığı
*Su bardağı ölçüsü 200 ml dir
Pastane Usulü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbetin yapılışı:
*4 su bardağı şeker ile 8 su bardağı tencereye alınır ve oyakılmadan suşeker karıştırılır (tatlının şekerlenmemesi için)
*Karıştırıldıktan sonra ocağa alınır
*Orta ateşte fokur fokur kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilir
*İlave edildikten 5 dakika sonra Ocak kapatılır ve şerbet soğumaya bırakılır
*Hamurun Yapılışı: şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır
*Daha sonra sıvı yağ yoğurt eklenir
*Daha sonra irmik eklenir çırpılır
*Un yavaş yavaş elek kullanarak eklenir
*Kabartma tozu ve karbonat eklenir
*Kek kıvamına ulaşıncaya kadar un ilavesi yapılır
*Önceden yağlanmış dikdörtgen borcama hamur dökülür
*Üzerine yer fıstığı serpilir
*Önceden ısıtılmış fırında 200°C de yaklaşık 30 dakika pişirilir
*Pistikten sonra tatlı hamuru sıcakken soğuk şerbet dökülür Denemenizi tavsiye ederim çok güzel kıvamlı oluyor Afiyet olsun
*4 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*1 5 Su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı yoğurt
*2 su bardağı İrmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 2 5 Su bardağı un koydum)
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Çeyrek limonun suyu
Üzeri için :
*Yer fıstığı
*Su bardağı ölçüsü 200 ml dir
Pastane Usulü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbetin yapılışı:
*4 su bardağı şeker ile 8 su bardağı tencereye alınır ve oyakılmadan suşeker karıştırılır (tatlının şekerlenmemesi için)
*Karıştırıldıktan sonra ocağa alınır
*Orta ateşte fokur fokur kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyu ilave edilir
*İlave edildikten 5 dakika sonra Ocak kapatılır ve şerbet soğumaya bırakılır
*Hamurun Yapılışı: şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır
*Daha sonra sıvı yağ yoğurt eklenir
*Daha sonra irmik eklenir çırpılır
*Un yavaş yavaş elek kullanarak eklenir
*Kabartma tozu ve karbonat eklenir
*Kek kıvamına ulaşıncaya kadar un ilavesi yapılır
*Önceden yağlanmış dikdörtgen borcama hamur dökülür
*Üzerine yer fıstığı serpilir
*Önceden ısıtılmış fırında 200°C de yaklaşık 30 dakika pişirilir
*Pistikten sonra tatlı hamuru sıcakken soğuk şerbet dökülür Denemenizi tavsiye ederim çok güzel kıvamlı oluyor Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.