Yağmurlu bir günde sıcacık kahvenizin yanında severek yiyebileceğiniz kolay ve pratik bir ekler pasta yapmak isterseniz hazırladığımız bu tanımı deneyebilirsiniz. Evlatların çok sevdiği ekler mesken imalatı tanımıyla daha da sağlıklı hale gelecek.
Ekler, yumuşak ve ince hamurun arasına muhallebi kıvamında krema doldurulmuş sonrasında çikolata sosuna bandırılarak servis edilen bir tatlıdır. Pastanelerde gün içerisinde çok ziyade satılan ekler pastasını meskende de yapabilirsiniz. Klasik bir pastane tatlısı olan ekler, hanede yapılmasa da kalabalık misafirlere ikram etmek için münasebetli bir tatlıdır. Yanında tuzlu kuru pastalarla da servis edilen ekler hanede nasıl yapılır? Ekler yaparken nelere dikkat etmeli? Misafirleriniz yaptığınız lezzetli eklerleri tattıklarında ve bunların pastane işi değil el işi olduğunu öğrendiklerinde çok şaşıracaklar.
EKLER TANIMI:
GEREÇLER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için;
1 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema
YAPILIŞI
Ekler pastanın hamurunu hazırlamak için tereyağı, su ve tuzu bir tencerenin içinde yağ eriyene kadar pişirin. Yağ büsbütün eridiğinde içine azar azar unu ekleyin ve süratli bir formda karıştırın.
Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğuttuktan sonra içine yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin.
Yumurtaları da ekledikten sonra oluşan sarı renkli hamuru sıkma poşetine koyun ve altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamuru sıkın.
Hamurları 180 kademelik fırında 25 dakika pişirin.
Kremasını hazırlamak için tüm krema materyallerini bir kabın içinde karıştırın ve daha sonra ocağın üzerine alın. Katılaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı benmari adabı eritin ve içine krema ekleyerek süratlice karıştırın.
Bu sırada pişen hamurları fırından çıkarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün ve içine krema ekleyin. Daha sonra üstlerini çikolata sosuna batırın ve servis edin.
Afiyet olsun...