iltasyazilim
FD Üye
Pastane Usulü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*5 bardak un
*1 paket kuru maya
*2 çay kaşık tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt (Ilık)
*23 yemek kaşığı sıvı yağ (Oda ısısında erimiş)
*2 yumurta
Pastane Usulü Poğaça Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar pastane poğaçasını sevenler Hep beraber güzel bir poğaça yapalım istedim Malzemeleri hazırlayalım
Ben pasta yaparken malzemeleri hemen dolaptan almıyorum Dışarıda 12 saatlik oda ısısına alışmasını bekliyorum
1
*Derin bir kabın içine 4 bardak un, tuz, şeker ve tuzu katıp karıştıralım ortasını çimento havuzu gibi yapalım
*İçine 1 yumurta ılık süt sıvı yağ ve tereyağını koyup karıştıralım ve kalan bir bardak unu yavaş yavaş katıp karıştıralım
*Yoğurduğumuz hamur kulak memesi kıvamında olup elimize yapışmıyorsa bu iş oldu demektir
*Üzerine streç film ile kapatıp sıcak bir ortamda 12 saat mayalamaya bırakın
*Eğer işiniz acilse ılıktan biraz sıcak fırında 2025 dk bekletin tamamdır
*Mayalanıp kabaran hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvalayın
*Elinizle açın içine peynir katıp kapattın fırın tepsisi serili tepsiye dizin
*Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal ile çizin
*İsteğe göre susam veya çörek otu serpin ya da ikisini de
*Fırına sürün 35 dk sonra poğaçalarımız hazır
Afiyet Olsun
*5 bardak un
*1 paket kuru maya
*2 çay kaşık tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt (Ilık)
*23 yemek kaşığı sıvı yağ (Oda ısısında erimiş)
*2 yumurta
Pastane Usulü Poğaça Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar pastane poğaçasını sevenler Hep beraber güzel bir poğaça yapalım istedim Malzemeleri hazırlayalım
Ben pasta yaparken malzemeleri hemen dolaptan almıyorum Dışarıda 12 saatlik oda ısısına alışmasını bekliyorum
1
*Derin bir kabın içine 4 bardak un, tuz, şeker ve tuzu katıp karıştıralım ortasını çimento havuzu gibi yapalım
*İçine 1 yumurta ılık süt sıvı yağ ve tereyağını koyup karıştıralım ve kalan bir bardak unu yavaş yavaş katıp karıştıralım
*Yoğurduğumuz hamur kulak memesi kıvamında olup elimize yapışmıyorsa bu iş oldu demektir
*Üzerine streç film ile kapatıp sıcak bir ortamda 12 saat mayalamaya bırakın
*Eğer işiniz acilse ılıktan biraz sıcak fırında 2025 dk bekletin tamamdır
*Mayalanıp kabaran hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvalayın
*Elinizle açın içine peynir katıp kapattın fırın tepsisi serili tepsiye dizin
*Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatal ile çizin
*İsteğe göre susam veya çörek otu serpin ya da ikisini de
*Fırına sürün 35 dk sonra poğaçalarımız hazır
Afiyet Olsun