Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
*
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram *tereyağ
*2 çay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı karbonat
*1 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 vanilya
*3 su bardağı un

Şerbet için;


*3 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Çeyrek limon

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi kaynatalım ve soğutalım Çünkü şekerpare’nin sıcak şerbetin soğuk olması gerekiyor Bütün malzemelerimizi bir kaba koyalım ve yoğuralım Kulak memesi kıvamında mükemmel bir hamur olacak İlk başta kum gibi dağılıyor panik olmayın toparlanacaktır Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alarak oval şekil verelim çok yayvan yapmayın ki pişerken yeteri kadar şişiyor hamur Üzerine kalan yumurta sarımızı sürerek çatalla çizikler atalım Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirelim Mutlaka deneyin pişman olmazsınız Afiyet oldun
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt