iltasyazilim
FD Üye
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*125 gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi (hamur içine)
*4 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3, 5 su bardağı)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*2, 3 damla limon suyu
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alalım kaynatalım, kaynayınca limon suyunu ekleyelim, ince kıvamlı bir şerbet olacak 5 dk kaynaması yeterli*Soğumaya bırakıyoruz Ardından hamurun un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz Kontrollü bir şekilde un ekliyoruz yumuşak güzel bir hamur elde ediyoruz Ardından ceviz büyüklüğünde bezeler alıp hafif uzunlamasına şekil veriyoruz Tepsiye dizip üzerine yumurta sarılarını sürüp çatalla çiziyoruz 180° derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir İlk sıcaklığı çıkan şekerparenin üzerine soğuk şerbet ilave edilir Şerbeti çekince servis edilir NOT: Şekerpare sıcak şerbetin soğuk olması lazım Afiyet olsun
*2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*125 gr tereyağı
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi (hamur içine)
*4 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un (yaklaşık 3, 5 su bardağı)
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*2, 3 damla limon suyu
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alalım kaynatalım, kaynayınca limon suyunu ekleyelim, ince kıvamlı bir şerbet olacak 5 dk kaynaması yeterli*Soğumaya bırakıyoruz Ardından hamurun un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz Kontrollü bir şekilde un ekliyoruz yumuşak güzel bir hamur elde ediyoruz Ardından ceviz büyüklüğünde bezeler alıp hafif uzunlamasına şekil veriyoruz Tepsiye dizip üzerine yumurta sarılarını sürüp çatalla çiziyoruz 180° derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir İlk sıcaklığı çıkan şekerparenin üzerine soğuk şerbet ilave edilir Şerbeti çekince servis edilir NOT: Şekerpare sıcak şerbetin soğuk olması lazım Afiyet olsun