iltasyazilim
FD Üye
Pastane Usulü Simit (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
*Bardak ölçüsü 125 ml çay bardağı
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 silme yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz (tepeli olmasın)
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*5, 5 6 çay bardağı kadar un
ÜZERİNE;
*1 su bardağı kavrulmuş susam
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
*12 (yarım) çay bardağından biraz fazla su
Pastane Usulü Simit (Nefis) Tarifi Yapılışı Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırıp 5 dakika bekleyelim Yağ ve tuzu ekleyip karıştıralım Unu yinede kontrollü ekleyerek yoğuralım Elden ve yoğurma kabından ayrılacak şekil bir hamur yoğuralım Ben 6 çay bardağı ekledim Undan una farklılık göstere bilir kontrollü eklemeyi ihmal etmeyelim yoğurduğumuz hamuru en az iki katı olacak şekilde mayalayalım Mayalanan hamuru hafif un serptiğimiz tezgaha alalım elimizle uzunlamasına büyütelim eşit olacak şekilde 14 eşit parçaya bölelim hepsini beze yapalım 2 bezeyle 1 simit yapacağız Bezeyi elimizle 3035 cm kalınlığınla elimizle yuvarlayarak açalım İki hamur yan yana koyulup bir tarafı birleştirilir Birbirlerinin etrafında dolaştırılarak burgu şeklinde yapılır En son uç kısımları birleştirilerek açılmayacak şekilde kapatılıp simit şekli verilir Pekmez ve su bir kapta iyice karıştırılır Kavrulmuş susam bir kaba alınır Simitler önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulanır 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz Tazecik mis gibi simitlerimiz hazır Afiyet şifa olsun ?
NOT: Ben gece yatmadan önce pişmeye hazır bir şekilde hazırlayıp buz dolabına kaldırdım Sabah çıkarıp fırına verdim Pazar kahvaltısı için çok pratik oldu ?
*Bardak ölçüsü 125 ml çay bardağı
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 silme yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz (tepeli olmasın)
*12 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
*5, 5 6 çay bardağı kadar un
ÜZERİNE;
*1 su bardağı kavrulmuş susam
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
*12 (yarım) çay bardağından biraz fazla su
Pastane Usulü Simit (Nefis) Tarifi Yapılışı Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırıp 5 dakika bekleyelim Yağ ve tuzu ekleyip karıştıralım Unu yinede kontrollü ekleyerek yoğuralım Elden ve yoğurma kabından ayrılacak şekil bir hamur yoğuralım Ben 6 çay bardağı ekledim Undan una farklılık göstere bilir kontrollü eklemeyi ihmal etmeyelim yoğurduğumuz hamuru en az iki katı olacak şekilde mayalayalım Mayalanan hamuru hafif un serptiğimiz tezgaha alalım elimizle uzunlamasına büyütelim eşit olacak şekilde 14 eşit parçaya bölelim hepsini beze yapalım 2 bezeyle 1 simit yapacağız Bezeyi elimizle 3035 cm kalınlığınla elimizle yuvarlayarak açalım İki hamur yan yana koyulup bir tarafı birleştirilir Birbirlerinin etrafında dolaştırılarak burgu şeklinde yapılır En son uç kısımları birleştirilerek açılmayacak şekilde kapatılıp simit şekli verilir Pekmez ve su bir kapta iyice karıştırılır Kavrulmuş susam bir kaba alınır Simitler önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulanır 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz Tazecik mis gibi simitlerimiz hazır Afiyet şifa olsun ?
NOT: Ben gece yatmadan önce pişmeye hazır bir şekilde hazırlayıp buz dolabına kaldırdım Sabah çıkarıp fırına verdim Pazar kahvaltısı için çok pratik oldu ?