Pastane metodu tuzlu kurabiye yapılışına dair püf noktaları bilirseniz bu kurabiyeleri konutta de rahatlıkla yapabilirisiniz. Pastane metodu tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte size lezzeti ve kıvamıyla pastaneden aldıklarınızı aratmayacak pastane yöntemi tuzlu kurabiye tarifi…
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
Uzun mühlet bayatlamayan, ikramlık tabakların vazgeçilmezi olan pastane tuzlu kurabiye tanımı en çok sevilen kurabiyeler ortasında yer alıyor. Pastane kurabiyelerini meskende yapmayı denediğimizde genelde tıpkı lezzeti tutturamamaktan ya da kıvamının pastaneden aldığımız üzere kıyır kıyır olmadığından şikayet ederiz. Şayet siz de sevdiklerinize hazırlamak için pastane tuzlu kurabiye tanımı arıyor ya da pastane tuzlu kurabiyesi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Pastane tuzlu kurabiye tanımı, pastane tuzlu kurabiyesi nasıl yapılır?" haberimize göz atabilirsiniz.
PASTANE YOLU TUZLU KURABİYE TANIMI:
GEREÇLER
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım limonun suyu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Çukur bir kaba bir yumurta ile bir yumurtanın akını koyun.
Üzerine başka gereçleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Kıvamı tutturabilmek için unu azar azar ekleyin.
Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edince, elle form vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 santimetre aralıklarla dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serperek, 180 derece evvelden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...