iltasyazilim
FD Üye
Pastanelere Taş Çıkaran Enfes Elmalı Turtam Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*3, 5 su bardağı un (silme)
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
İç harcı için;
*56 adet kırmızı elma
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Pastanelere Taş Çıkaran Enfes Elmalı Turtam Tarifi Yapılışı
1
*Elmalarımızın kabukları soyulur rendelenir üzerine şekeri ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirilir
*Suyunu toparlayınca tarçını da ilave edip karıştırıyoruz ve iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz
*Hamur malzemelerinin hepsini direk kaba boşaltıp yoğuruyoruz tam kıvam tutuyor zaten
*Sonra hamuru ikiye bölüp ilk yarısını borcama elle bastırarak yayıyoruz
*Üzerine elmalı soğuyan veya ılıyan harcımızı döşeyip onunda üstüne fotoğraftaki gibi şekil yapıyoruz veya o yarım hamura salatalık şeklini verip buzlukta rendelenecek kıvama getirip harcın üzerine rendeleyebiliriz
*İki türlüde güzel oluyor sonra 180 derecelik fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Soğuyunca üzerine pudra şekeri ilave edip kare şeklinde kesip spatula ile çıkararak servis edebiliriz
*Harikulade bir tat mutlaka denemelisiniz
*Ve tam kıvamında tarif eksiksiz fazlasız
*Misafirlerinizde sizde bayılacaksınız
*Yarım paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*3, 5 su bardağı un (silme)
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya
İç harcı için;
*56 adet kırmızı elma
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Pastanelere Taş Çıkaran Enfes Elmalı Turtam Tarifi Yapılışı
1
*Elmalarımızın kabukları soyulur rendelenir üzerine şekeri ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirilir
*Suyunu toparlayınca tarçını da ilave edip karıştırıyoruz ve iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz
*Hamur malzemelerinin hepsini direk kaba boşaltıp yoğuruyoruz tam kıvam tutuyor zaten
*Sonra hamuru ikiye bölüp ilk yarısını borcama elle bastırarak yayıyoruz
*Üzerine elmalı soğuyan veya ılıyan harcımızı döşeyip onunda üstüne fotoğraftaki gibi şekil yapıyoruz veya o yarım hamura salatalık şeklini verip buzlukta rendelenecek kıvama getirip harcın üzerine rendeleyebiliriz
*İki türlüde güzel oluyor sonra 180 derecelik fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Soğuyunca üzerine pudra şekeri ilave edip kare şeklinde kesip spatula ile çıkararak servis edebiliriz
*Harikulade bir tat mutlaka denemelisiniz
*Ve tam kıvamında tarif eksiksiz fazlasız
*Misafirlerinizde sizde bayılacaksınız