iltasyazilim
FD Üye
Pastiç tarifi için malzemeler
Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket Instant maya (11 gr)
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağından biraz fazla ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı toz şeker
Yeteri kadar ılık su
1 tutam tuz
İç harcı için
1 kakaolu pasta tabanı
15 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kuru üzüm
File badem
Susam
Pastiç hazırlanışı
Hamuru için; derin bir kapta un, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın Ortasını havuz şeklinde açıp yarım su bardağı ılık süt ve ayçiçeği yağını ekleyin Parmak uçlarınızla önce ortadan başlayarak karıştırın Daha sonra kenarlarından un alarak iyice karıştırın Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun Üzerini nemli havlu ile örterek ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyin
İç harcı için, derin bir kapta keki elinizle ufalayın Tarçın, üzüm, fındık ve 15 su bardağı sütü ekleyip iyice yoğurun Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın Her bezeyi çok inceltmeden merdane ile açın Yarıya böldüğünüz iç harcı eşit ve düzgünce yayın 78 santim kalınlığında rulo şeklinde sarın Dilediğiniz genişlikte kesin Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye dizin Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve file badem serpin 30 dakika dinlendirin Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Ilınınca servis yapın
LEZZETCOM
Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket Instant maya (11 gr)
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağından biraz fazla ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı toz şeker
Yeteri kadar ılık su
1 tutam tuz
İç harcı için
1 kakaolu pasta tabanı
15 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kuru üzüm
File badem
Susam
Pastiç hazırlanışı
Hamuru için; derin bir kapta un, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın Ortasını havuz şeklinde açıp yarım su bardağı ılık süt ve ayçiçeği yağını ekleyin Parmak uçlarınızla önce ortadan başlayarak karıştırın Daha sonra kenarlarından un alarak iyice karıştırın Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun Üzerini nemli havlu ile örterek ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyin
İç harcı için, derin bir kapta keki elinizle ufalayın Tarçın, üzüm, fındık ve 15 su bardağı sütü ekleyip iyice yoğurun Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın Her bezeyi çok inceltmeden merdane ile açın Yarıya böldüğünüz iç harcı eşit ve düzgünce yayın 78 santim kalınlığında rulo şeklinde sarın Dilediğiniz genişlikte kesin Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız tepsiye dizin Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayın Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve file badem serpin 30 dakika dinlendirin Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Ilınınca servis yapın
LEZZETCOM