Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastırma nasıl yenir? Pastırma çiğ yenir mi, pastırma nasıl pişirilir?

Pastırma nasıl yenir? Pastırma çiğ yenir mi, pastırma nasıl pişirilir?
0
103

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pastirma_nasil_yenir_pastirma_cig_yenir_mi_pastirma_nasil_pisirilir_1618482703_3683.jpg

Pastırma, geleneksek lezzetlerimizin başında gelir. Günümüzde Kayseri vilayetiyle özdeşleşse de aslında pastırmanın Türk mutfağındaki yerinin yüzyıllardır var olduğu söylenir. Pastırmanın yararları da saymakla bitmez. Pekala pastırma nasıl yenir, nasıl pişirilir? İşte tüm ayrıntılar...

Klasik lezzetlerimizin başında gelen pastırma, antrikot, bonfile üzere bedelli etlerin tuzlanıp kurutulmasıyla elde edilen bir et eseri. Etlerinin tuzlanıp kürlenmesiyle, baskı ve çemenleme süreçlerinden geçerek ortaya çıkan fermente ve son derece sağlıklı bir besindir. Pastırma yapmak için öncelikle belirlenen etler büyük kesimler halinde kemiklerinden ayrılır. Bu sürece söküm ismi verilmektedir. Bundan sonra açım ismi verilen basamağa geçilir. Bu basamakta etlerin içinde yer alan lenf yumruları, hudutlar, damarlar ve fazlalık yağlardan arındırılması gerçekleştirilir. Temizlenen etler bu basamağın sonunda şekillendirilir ve dikdörtgen bir hale getirilir. Pastırma nasıl yenir sorusuna karşılık bulacağınız yazımız ile sizleri lezzetli bir pastırma seyahatine davet ediyoruz. Bu prosedürlerden sonra pastırma tüketmeyi çok seveceksiniz! Gelin daima birlikte pastırmalı lezzetlere göz atalım!
  • Uzmanlara nazaran pastırma mümkünse doğal haliyle tüketilmelidir. Bunun yanında yemeklerin içerisinde pişirilmesi de tavsiye edilir. Ama pastırmanın besin kıymetinin yok olmasına sebep olan yağda kızartma sürecinden kaçınılması gerekiyor. Ayrıyeten yemek içerisinde pişirilirken pastırmanın yanmamasına bilhassa dikkat edilmelidir.
     
  • Pastırmayı sıklıkla ince dilimler halinde görürüz. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu vardır. Pastırma, makine ile değil; keskin bir et satırıyla elde dilimlenmelidir. Pastırmayı özel olarak dilimleterek satın alabilirsiniz.


PASTIRMA NASIL YENİR? PASTIRMA İLE NELER YAPILIR?

Pastırmayı orta sıcaklarda ve mesken yemeklerinde severek kullanabileceğiniz tarifler bulunur. Kuru fasulyeye çok yakıştığını hepimiz biliyoruz tıpkı vakitte pastırmalı makarna ve pastırmalı paçanga böreğini deneyebilirsiniz. Pastırmalı kiş, pastırmalı pizza, kaşarlı ve pastırmalı mantar dolma ve kahvaltı da doyurucu pastırmalı lezzetlerle hoş bir güne başlayabilirsiniz.



PASTIRMANIN BEDENE YARARLARI NELER?
  • Protein deposu olarak da bilinen pastırma, besin kıymeti yüksek bir besindir.
     
  • Bir dilim çiğ pastırma, gün uzunluğu zinde kalmanızı sağlar.
     
  • A vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir içerir.
     
  • Çemenli pastırma insülin direncini düşürür ve kandaki yağlanmayı olumlu tesirler.
     
  • Midedeki gaz sorunlarının giderilmesini sağlar.
     
  • Sindirim sistemine takviye olur.
     
  • Bakteri ve mantar üremesini baskılar.
     
  • Anne sütünü arttırıcı tesiri vardır.


PASTIRMAYLA YAPILAN TARİFLER NELERDİR?

PASTIRMALI MENEMEN TANIMI:

GEREÇLER

Pastırma
1 Adet kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet yumurta
Tereyağı
Kaşar peynir rendesi



YAPILIŞI

Biberleri doğrayıp uygun bir tavaya alın. Akabinde domatesi ek ederek biraz soteleyin.

Daha sonra pastırmaları ekleyerek biraz pişirin ve tek kişilik fırın kaplarına alın.

Üzerine bir adet yumurta kırarak fırına verin ve fırından almadan evvel kaşar rendesi serpiştirin ve son olarak servis edebilirsiniz..

PASTIRMALI YUMURTA TANIMI:

MATERYALLER

6-7 dilim pastırma
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ



YAPILIŞI

Pastırmaları yerken kolaylık olması açısında şeritler halinde kesin.

Tavada tereyağını eritin. Pastırmaları tavada bir iki kez çevirerek yavaşça pişirin.

Akabinde yumurtaları kırarak yavaşça karıştırın.

Biz yumurtaların yeterlice pişmiş olmasını istediğimiz için karıştırdık, dilerseniz yumurtaları dağıtmadan da bırakabilirsiniz.

PASTIRMALI SANDVİÇ TANIMI:

MATERYALLER

2-3 dilim pastırma
1 dilim domates
1 yaprak marul
1 dilim beyaz peynir
1 dilim cheddar peyniri
1 yumurtalı pişmiş omlet
1 adet dilimlenmiş salatalık turşusu
1 adet sandviç ekmeği yahut 2 dilim tost ekmeği



YAPILIŞI

Pastırmalı sandviç için aşağıdaki materyallerden dilediğinizi dilimleyin.

Akabinde sandviç ekmeğine bu gereçleri yerleştirin. 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Pastırma, geleneksek lezzetlerimizin başında gelir. Günümüzde Kayseri iliyle özdeşleşse de aslında pastırmanın Türk mutfağındaki yerinin yüzyıllardır var olduğu söylenir. Pastırmanın faydaları da saymakla bitmez. Peki pastırma nasıl yenir, nasıl pişirilir? İşte tüm detaylar... Geleneksel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Malzemeler 23 adet hamburger ekmeği 1012 dilim pastırma 2 adet patates 2 diş sarımsak 45 dal taze biberiye 2 yemek kaşığı krema 150 gram çedar peyniri 1 adet kırmızı soğan 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 tatlı kaşığı worcestershire sos Cherry domates Tereyağı Karabiber Tuz Pastırma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Pastırmalı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler *3 adet yumurta *5 veya 6 dilim pastırma *1 kaşık tereyağ *1 akarsu kaşığı tuzlu Pastırmalı Yumurta Tarifi Yapılışı Bir kaşık tereyağı tavaya alalım Pastırmaları hedefi olmadan küçültelim Azıcık pastırmaları kavuralım sonradan bir tabağa üç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
219
Muffin Kabında Pastırmalı Yumurta Muffin Kabında Pastırmalı Yumurta Malzemeleri ( 6 kişilik ) 6 yumurta 23 avuç ıspanak 2 arpacık soğan 24 dilim pastırma 1 yemek kaşığı zeytinyağı Pul biber Tuzkarabiber Arpacık soğanı ince doğrayın Ispanakları yıkayıp doğrayın 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Pastırmalı Hamburger Malzemeleri Köftesi için Malzemeler 500 gr dana döş kıyma 1 adet kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı ketçap 56 dilim pastırmanın dışında ki çemen 2 tutam tuz 1 tutam karabiber Üzeri için Malzemeler 1 yemek kaşığı tereyağı 56 adet pastırma 3 dilim cheddar peyniri 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt