pastırma tarifi pastirma tarifi pastırma yapılışı pastırma tarifi çemeni çemeni Ilk Olarak kafanızdan bir takım düşünceleri atın, pastırma yapılır mı? Hoş olur mu? Güç yok mi? Hayır fazla basit ve dışında satılan pastırmadan çok daha güzel oluyor Sadece yerine getirmek isteyin Bu tarifi okuduktan daha sonra sizlerden tek bir şey istiyorum, en yakın kasap veya markete gidip 1kg et alın ve deneyin, ne kaybedesiniz? Alınması gereken et kontrafile olmalıdır Etin bu kısmı daha yumuşaktır, bu konuda öbür düşünceler gelebilir oysa deneyimlerimle sabittir ama tek tavsiyem kontrafiledir 1 kg aldığınızı farzedelim, etin yağlarını zevkinize tarafından alın, eti bir tepsiye yatırın, etin alt ve üst kısmını ince tuzlu (sofra tuzu) ile kaplayın, tuzlu ile pek kaplamalısınız ancak et görünmemeli, daha sonra bu etin üstüne bir bilye kapatın, sıkıca koli bantları ile sarın Evinizde serin bir yere veya buzdolabınızı meyvelik çekmecelerinden birini çıkartarak tepsiyi buraya yerleştirinTepsi eğik olmalıdır çünkü tuz yardımı ile et pozitif miktarda su kaybedecektir Tepsinin altına bu suyun birikebileceği bir kap koyun Birincil günlerde et çok su kaybedecektir Bu suyu fırsat buldukça dökün, pozitif bekletmeyin 2 güde bir eti çevirin (daha alçaküst şeklinde), tuzlama işlemini tekrarlayın, etten su gelmeyene değin buna devam edin Tuzlama olayından sakın korkmayın, bol bol tuzlu unutmayın (Tuz torbasından boca edin) Su gelmesi kesildikten daha sonra et kahverengi bir dış görünüş alacaktır, bu doğru yolda olduğunuza işarettir Bir su batmış kap içinde eti takriben 2 gün bekletin, burada niyet artı tuzun etten ayrılmasıdır Suyu sık sık değiştirin sonradan eti bir ip yardımı ile serin bir yere asın ve 1 gün kurutmaya bırakı, serin yeri olmayanlar bu işlemi buzdolabında yapabilirler Artık ete çemen sürme zamanı gelmiştir, çemeni ister kendiniz yapın ister dışarın zevkinize yerinde olanı alın, çemeni sürerken elinize plastik bir elen giyerek ve eleni hafifçe ıslatarak çemeni sürmek fazla daha kolay olacaktır 2 jurnal bir bekleme ve kuruma zamanından sonradan bir pastırma olacak, 2 gün sonunda pastırmayı nylon folyoya sarın oysa fazla kurumasın Hiçbir katkı olmayan, en kaliteli, yağsız etten üretilmiş bir pastırmaya şu an piyasada varmak az kalsın imkansız