iltasyazilim
FD Üye
Pastırmalı Börek (Kayseri)
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1012 dilim pastırma
üzeri için; çörekotu
Öncelikle böreğin sıvı kısmı hazırlanır, yoğurt sıvıyağ ve yumurtanın beyazı karıştırılır İlk yufka tezgaha serilir, yoğurtlu karışım sürülür, üzerine 2 yufka serilir, gene yoğurtlu karışım sürülür, 3 yufka da serilip üzerine yoğurtlu karışım sürülür Sigara böreğinde olduğu gibi, üçgen olarak 12 eşit parçaya kesilir, kenarına pastırma konur, sağdan ve soldan katlanarak 2 parmak kalınlığında gevşek rulolar şeklinde sarılır, yağlanmış fırın tepsisine börekler dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir 190 derece fırında pembe renkte pişirilir
3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1012 dilim pastırma
üzeri için; çörekotu
Öncelikle böreğin sıvı kısmı hazırlanır, yoğurt sıvıyağ ve yumurtanın beyazı karıştırılır İlk yufka tezgaha serilir, yoğurtlu karışım sürülür, üzerine 2 yufka serilir, gene yoğurtlu karışım sürülür, 3 yufka da serilip üzerine yoğurtlu karışım sürülür Sigara böreğinde olduğu gibi, üçgen olarak 12 eşit parçaya kesilir, kenarına pastırma konur, sağdan ve soldan katlanarak 2 parmak kalınlığında gevşek rulolar şeklinde sarılır, yağlanmış fırın tepsisine börekler dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir 190 derece fırında pembe renkte pişirilir