Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastırmalı Börek (Kayseri)

Pastırmalı Börek (Kayseri)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pastırmalı Börek (Kayseri)

3 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1012 dilim pastırma
üzeri için; çörekotu

Öncelikle böreğin sıvı kısmı hazırlanır, yoğurt sıvıyağ ve yumurtanın beyazı karıştırılır İlk yufka tezgaha serilir, yoğurtlu karışım sürülür, üzerine 2 yufka serilir, gene yoğurtlu karışım sürülür, 3 yufka da serilip üzerine yoğurtlu karışım sürülür Sigara böreğinde olduğu gibi, üçgen olarak 12 eşit parçaya kesilir, kenarına pastırma konur, sağdan ve soldan katlanarak 2 parmak kalınlığında gevşek rulolar şeklinde sarılır, yağlanmış fırın tepsisine börekler dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir 190 derece fırında pembe renkte pişirilir
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt