iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
250 gram nohut
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
14 adet limon suyu
4 dilim pastırma
12 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve durulayın
Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile nohutları orta ateşte haşlayın
Haşlanmış nohutları, suyunu süzdükten sonra blender ya da bir çatal yardımıyla püre haline getirin
Sarımsakları rendeleyin Nohut püresini tahin, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ile karıştırın
Hazırladığınız humusun büyük bir bölümünü servis tabağına alın Kalan kısmını pastırma dilimlerinin orta kısmına yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın
Humus dolgulu pastırma dilimlerini de aynı servis tabağına yerleştirin
Servisi için; zeytinyağını kızdırın Kırmızı toz biber ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın Biberli yağı humusun üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin
250 gram nohut
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
14 adet limon suyu
4 dilim pastırma
12 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve durulayın
Üzerini geçecek kadar su ilavesi ile nohutları orta ateşte haşlayın
Haşlanmış nohutları, suyunu süzdükten sonra blender ya da bir çatal yardımıyla püre haline getirin
Sarımsakları rendeleyin Nohut püresini tahin, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu ve tuz ile karıştırın
Hazırladığınız humusun büyük bir bölümünü servis tabağına alın Kalan kısmını pastırma dilimlerinin orta kısmına yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın
Humus dolgulu pastırma dilimlerini de aynı servis tabağına yerleştirin
Servisi için; zeytinyağını kızdırın Kırmızı toz biber ekledikten sonra karıştırın ve ocaktan alın Biberli yağı humusun üzerine gezdirdikten sonra bekletmeden servis edin