iltasyazilim
FD Üye
Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı tahin
*1 limon
*45 dilim pastırma
*1 küçük kırmızı kuru soğan
*1 yeşil biber
*Kimyon
*Tuz
Pastırmalı Humus Tarifi Yapılışı Bir gece önceden suda beklettiğimiz nohutları yaklaşık 40 dakika düdüklüde haşlıyoruz Haşlanan nohutları, yarım çay bardağı haşlandığı suyu ekleyerek, tahini ve limonunu da ekleyerek blendırdan geçiriyoruz Tuz ve kimyonunu da ekleyerek homojen bir hal alması için tekrar blendırdan geçiriyoruz Kıvamı yoğun bir kıvam olmalı Tahin yağlı olduğu için ekstradan yağ koymadım ben ama isterseniz zeytinyağ da ekleyebilirsiniz Üzerini pastırma, kül kırmızı soğan ve yeşil biber ile süsleyerek servise hazırlıyoruz Afiyet olsun!
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı tahin
*1 limon
*45 dilim pastırma
*1 küçük kırmızı kuru soğan
*1 yeşil biber
*Kimyon
*Tuz
Pastırmalı Humus Tarifi Yapılışı Bir gece önceden suda beklettiğimiz nohutları yaklaşık 40 dakika düdüklüde haşlıyoruz Haşlanan nohutları, yarım çay bardağı haşlandığı suyu ekleyerek, tahini ve limonunu da ekleyerek blendırdan geçiriyoruz Tuz ve kimyonunu da ekleyerek homojen bir hal alması için tekrar blendırdan geçiriyoruz Kıvamı yoğun bir kıvam olmalı Tahin yağlı olduğu için ekstradan yağ koymadım ben ama isterseniz zeytinyağ da ekleyebilirsiniz Üzerini pastırma, kül kırmızı soğan ve yeşil biber ile süsleyerek servise hazırlıyoruz Afiyet olsun!