iltasyazilim
FD Üye
Pastırmalı Kaşarlı Mantar Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*13 adet büyükçe, irice mantar
*34 *yemek kaşığı tereyağ
*45 dilim pastırma
*1 su bardağı kaşar rendesi
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
Pastırmalı Kaşarlı Mantar Dolma Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Güzel bir “mantar dolma yapmaya ne dersiniz? Mantar dolma genelde *kaşarlı yapılır… ben kaşar,pastırmalı, kekik üçlemesi ile yapıyorum mantar dolmayı bir kere pastırmalı yiyenler kaşarlı olan için aslında çok da *yavanmış diyorlar öyle olduğunu düşünüyorlar Siz de bir deneyin derim * ara sıcak ,ızgara et yanına arkadaş yada *tek başına bir atıştırmalık olarak löp löp yemek çok güzel oluyor
Mantarları yıkayın , bir kağıt havlu ile üstlerini *kurulayın… köklerini çıkartın *dış kabuklarını soyun resimlerden görebilirsiniz…
Fırınınızı ısıtın…
Hazırladığınız mantarları fırın tepsinize dizin içlerine biraz tuz,biraz karabiber ve küçük *birer parça tereyağ koyarak mantarları ısınmış fırına sürün ve bir süre pişirin…yağlar erisin mantarlar biraz yumuşasın…çok çok da pişirmeyin yağ erisin mantarların içi sulansın yeterliresimlerden pişme *aşamasını görebilirsiniz…
Siz bu arada kaşarları rendeleyin ve sulu köfte yapar gibi kaşar rendesini avucunuzda sıkarak küçük küçük misket gibi peynir köfteleri hazırlayın…
Pastırmayı bir makas yada bıçak ile *1cm genişliğinde küçük küçük doğrayın…
Pişmiş mantarlarınızı tezgaha alınmantarların içinde ki suları akıtmamaya özen göstererek …mantarların her birinin içine 23 adet doğranmış pastırma koyun *pastırmaların üzerine de biraz *kekik serpin ve her bir *pastırmanın üstüne mantarın tam ortasına da *hazırladığınız *misket *şeklinde ki *kaşarlardan koyun…
Tepsiyi tekrar fırına verin ve *kaşarlar eriyene kadar güzelce *pişirinarzu ederseniz benim gibi kaşarlar biraz *eridikten sonra fırınınızı *ızgara ayarına alarak * kaşarları biraz kızartabilirsiniz ( ızgara şart değil)…tarifiniz hazır …mantar dolmalarınızı bir kerede bıçakla kesmeden ağzınıza atarak löp löp *yemenizi öneririm…mantar ağzınızda içindeki tereyağlı *suyu , kaşarı ,pastırması ile bir lezzet patlaması yaratacakkeserek aynı lezzeti alamazsınızama son tercih sizin…ve lütfen sıcak sıcak tüketin ))))
*
Afiyetler *olsun…
Tarifi *mantarların içine sırf kaşar koyarak da yapabilirsinizöyle yapacaksanız peynirleri daha büyük yuvarlayınızben ikisini de görün diye ikisini de yaptımbüyük kaşar toplarını sadece kaşarlı yaptıklarıma, küçükleri ise pastırmalı olanlara ekledim…
Tarifiniz hazır ilk sıcağı çıkınca hemen afiyetle yiyebilirsiniz…bu tarif sıcak sıcak tüketilmelidirbeklerse kaşarlar sertleşir, mantar soğur aynı lezzeti alamazsınızlütfen bu mantar dolmaları çatalla keserek yemeyin içinde ki tüm suyu akıtırsınızzaten mantarlar fırında pişerken çekiyor küçülüyorlar…kolay yiyebilirsiniz…mantarları delmeden *çatalla alttan tutarak hatta elinize alıp *bir kere de * ağzınıza atarak *löp löp yemelisiniz
Pişirirken mantar dolmaların içine kaşarda koyabilir öylede yapabilirsinizama inanın *bir kere pastırma ile yemişseniz sırf kaşarlı size çok *yavan gelecektir *ve bir daha sade kaşarlı yapmayacaksınızdır ))
Ben ölçüleri paylaştığım resimlerde ki mantarlar kadar verdim ölçüler sizin mantarlarınıza göre attırılıp azaltılabilir…
Mantarları sakın “su içinde bekleteyim de temizlensin demeyin mantarlarınız lifli yapısı nedeni ile çok su çeker hem lezzetsiz su tadında olur hem de fırında *pişerken tüm sularını tepsiye salarlar
Tüm aşamalar resimler de var… bazısı mantarları soymuyor yıkıyor köklerini çıkarıyor ve kağıt havlu ile üstünü ova ova *temizliyor tarifi öyle yapıyor o zaman mantarların yanları *daha top top oluyor ve kaşarlar daha güzel bir biçimde içte kalıyor dışarı akmıyor bazısı da mantarı soyuyor *sonra da * mantarın içinde ki kara kısmı oyup atıyor öyle dolduruyorben bu tarifte mantarı soyuyorum ama mantarın siyah yerlerini oymuyorum, atmıyorum… (bence görüntü oyulanlar kadar güzel olmasa da) o karalıklar *bu tarife çok lezzet katıyor * * ( çorba yaparken siyahları çoksa onları alıp atıyorum ama bunda kesinlikle atmıyorum ) tercih sizin…
*
Hoşça kalın
*13 adet büyükçe, irice mantar
*34 *yemek kaşığı tereyağ
*45 dilim pastırma
*1 su bardağı kaşar rendesi
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
Pastırmalı Kaşarlı Mantar Dolma Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Güzel bir “mantar dolma yapmaya ne dersiniz? Mantar dolma genelde *kaşarlı yapılır… ben kaşar,pastırmalı, kekik üçlemesi ile yapıyorum mantar dolmayı bir kere pastırmalı yiyenler kaşarlı olan için aslında çok da *yavanmış diyorlar öyle olduğunu düşünüyorlar Siz de bir deneyin derim * ara sıcak ,ızgara et yanına arkadaş yada *tek başına bir atıştırmalık olarak löp löp yemek çok güzel oluyor
Mantarları yıkayın , bir kağıt havlu ile üstlerini *kurulayın… köklerini çıkartın *dış kabuklarını soyun resimlerden görebilirsiniz…
Fırınınızı ısıtın…
Hazırladığınız mantarları fırın tepsinize dizin içlerine biraz tuz,biraz karabiber ve küçük *birer parça tereyağ koyarak mantarları ısınmış fırına sürün ve bir süre pişirin…yağlar erisin mantarlar biraz yumuşasın…çok çok da pişirmeyin yağ erisin mantarların içi sulansın yeterliresimlerden pişme *aşamasını görebilirsiniz…
Siz bu arada kaşarları rendeleyin ve sulu köfte yapar gibi kaşar rendesini avucunuzda sıkarak küçük küçük misket gibi peynir köfteleri hazırlayın…
Pastırmayı bir makas yada bıçak ile *1cm genişliğinde küçük küçük doğrayın…
Pişmiş mantarlarınızı tezgaha alınmantarların içinde ki suları akıtmamaya özen göstererek …mantarların her birinin içine 23 adet doğranmış pastırma koyun *pastırmaların üzerine de biraz *kekik serpin ve her bir *pastırmanın üstüne mantarın tam ortasına da *hazırladığınız *misket *şeklinde ki *kaşarlardan koyun…
Tepsiyi tekrar fırına verin ve *kaşarlar eriyene kadar güzelce *pişirinarzu ederseniz benim gibi kaşarlar biraz *eridikten sonra fırınınızı *ızgara ayarına alarak * kaşarları biraz kızartabilirsiniz ( ızgara şart değil)…tarifiniz hazır …mantar dolmalarınızı bir kerede bıçakla kesmeden ağzınıza atarak löp löp *yemenizi öneririm…mantar ağzınızda içindeki tereyağlı *suyu , kaşarı ,pastırması ile bir lezzet patlaması yaratacakkeserek aynı lezzeti alamazsınızama son tercih sizin…ve lütfen sıcak sıcak tüketin ))))
*
Afiyetler *olsun…
Tarifi *mantarların içine sırf kaşar koyarak da yapabilirsinizöyle yapacaksanız peynirleri daha büyük yuvarlayınızben ikisini de görün diye ikisini de yaptımbüyük kaşar toplarını sadece kaşarlı yaptıklarıma, küçükleri ise pastırmalı olanlara ekledim…
Tarifiniz hazır ilk sıcağı çıkınca hemen afiyetle yiyebilirsiniz…bu tarif sıcak sıcak tüketilmelidirbeklerse kaşarlar sertleşir, mantar soğur aynı lezzeti alamazsınızlütfen bu mantar dolmaları çatalla keserek yemeyin içinde ki tüm suyu akıtırsınızzaten mantarlar fırında pişerken çekiyor küçülüyorlar…kolay yiyebilirsiniz…mantarları delmeden *çatalla alttan tutarak hatta elinize alıp *bir kere de * ağzınıza atarak *löp löp yemelisiniz
Pişirirken mantar dolmaların içine kaşarda koyabilir öylede yapabilirsinizama inanın *bir kere pastırma ile yemişseniz sırf kaşarlı size çok *yavan gelecektir *ve bir daha sade kaşarlı yapmayacaksınızdır ))
Ben ölçüleri paylaştığım resimlerde ki mantarlar kadar verdim ölçüler sizin mantarlarınıza göre attırılıp azaltılabilir…
Mantarları sakın “su içinde bekleteyim de temizlensin demeyin mantarlarınız lifli yapısı nedeni ile çok su çeker hem lezzetsiz su tadında olur hem de fırında *pişerken tüm sularını tepsiye salarlar
Tüm aşamalar resimler de var… bazısı mantarları soymuyor yıkıyor köklerini çıkarıyor ve kağıt havlu ile üstünü ova ova *temizliyor tarifi öyle yapıyor o zaman mantarların yanları *daha top top oluyor ve kaşarlar daha güzel bir biçimde içte kalıyor dışarı akmıyor bazısı da mantarı soyuyor *sonra da * mantarın içinde ki kara kısmı oyup atıyor öyle dolduruyorben bu tarifte mantarı soyuyorum ama mantarın siyah yerlerini oymuyorum, atmıyorum… (bence görüntü oyulanlar kadar güzel olmasa da) o karalıklar *bu tarife çok lezzet katıyor * * ( çorba yaparken siyahları çoksa onları alıp atıyorum ama bunda kesinlikle atmıyorum ) tercih sizin…
*
Hoşça kalın