iltasyazilim
FD Üye
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase kuru fasulye
*80 ya da 100 gram çemenli pastırma
*2 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 büyük boy soğan
*8 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyelerimizi geceden ılık suda bekletiyoruz Yapmadan üç saat önce bekletseniz bile yeterli olur Fasulyeleri beklettiğimiz sudan süzüp yıkayıp, gece koyduğumuzla aynı sıcaklıktaki suya koyup haşlıyoruz Ben düdüklü tencereyi tercih etmiyorum, kısık ateşte yavaşça pişirmeyi tercih ediyorum Ayrıca haşladığım suyu dökmüyorum Yemeği o kendi haşlama suyuyla seviyorum Diğer yandan soğanı sıvı yağda kavurup salçasını ekliyorum Salçayı da biraz pişirip kalınca dilimlediğim pastırmaları da ekliyorum, çok kurutmadan biraz da onları pişiriyorum Yiyecek kıvama gelinceye kadar haşladığım fasulyelere pastırmalı sosumu ekliyorum Tuzunu da ilave edip bir 5 dk kadar orta ateşte birbirlerine karışsınlar diye kaynatıp kapatıyorum İnanılmaz lezzetli oluyor Pastırmalı kuru fasulyeyi denemeyenler mutlaka denemeli Afiyet olsun
*2 kase kuru fasulye
*80 ya da 100 gram çemenli pastırma
*2 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 büyük boy soğan
*8 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyelerimizi geceden ılık suda bekletiyoruz Yapmadan üç saat önce bekletseniz bile yeterli olur Fasulyeleri beklettiğimiz sudan süzüp yıkayıp, gece koyduğumuzla aynı sıcaklıktaki suya koyup haşlıyoruz Ben düdüklü tencereyi tercih etmiyorum, kısık ateşte yavaşça pişirmeyi tercih ediyorum Ayrıca haşladığım suyu dökmüyorum Yemeği o kendi haşlama suyuyla seviyorum Diğer yandan soğanı sıvı yağda kavurup salçasını ekliyorum Salçayı da biraz pişirip kalınca dilimlediğim pastırmaları da ekliyorum, çok kurutmadan biraz da onları pişiriyorum Yiyecek kıvama gelinceye kadar haşladığım fasulyelere pastırmalı sosumu ekliyorum Tuzunu da ilave edip bir 5 dk kadar orta ateşte birbirlerine karışsınlar diye kaynatıp kapatıyorum İnanılmaz lezzetli oluyor Pastırmalı kuru fasulyeyi denemeyenler mutlaka denemeli Afiyet olsun