iltasyazilim
FD Üye
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*45 *su bardağı akşamdan ıslatılmış süzülmüş *kuru fasulye
*2 adet kuru soğan
*2 adet sivri biber
*45 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı salça
*125 gr tereyağ
*56 *dilim çemeni ayıklanmış pastırma
*12 çay *kaşığı tuz ( tuz sizde çok atmayın pastırma da da tuz var unutmayın)
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tutam kimyon
*1,52 lt kaynamış sıcak *su ( su miktarını siz ayarlamalısınız)
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Kuru fasulyeyi herkes sever… pastırma ise *kuru *fasulyenin lezzetine lezzet katarhep sade yada etli kuru fasulye yapacak değiliz ya bu seferde pastırmalı yapalım dedim…denemek isteyenlerle devam edelim…hadi başlayalım…
Kuru fasulyeyi akşamdan akan su altında 23 kez yıkayın devamında fasulyenin 34 *parmak üstüne çıkacak kadar *soğuk su+ 1 bardak *soğuk süt+ 12 adet küp şeker *ve birazcık tuz karışımı ile fasulyeleri ıslatın Fasulyeyi bu karışım için de fasulyeler şişene kadar en az 12 saat kadar bekletin Fasulyeler sabaha kadar güzelce şişeceklerdir…Yada zamanınız yok ise herhangi bir marka 2 kutu hazır kuru fasulye konservesi alın süzüp onu kullanın (örn:Tat haşlanmış fasulye)
Yemeğinizi hazırlayacağınız zaman fasulyeleri süzün…
Kuru soğanı yemeklik doğrayın ,biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince halkalar halinde doğrayın ve ikiliyi tencerenizde tereyağ eşliğinde orta ateşte kontrollü bir şekilde hafiften kavurunşimdi domates rendelerini ekleyin ve yine *orta ateşte domatesi fokurdayana kadar pişirin şimdi salçayı da ekleyin ve hepsi özlü bir karışım olana kadar salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte hepsini kavurunşimdi bunlara çemenleri ayıklanmış 2 parmak kalınlığında geniş geniş *doğranmış pastırmaları da ekleyin…ve hepsini 12 dakika daha kısık ateşte *kavurun…
Şimdi suları süzülmüş fasulyeleri tencereye ekleyin hepsini güzelce harmanlayınbaharatları da tencereye *ekleyinşimdi yemeğe kaynamış sıcak suyunu verin (sakın soğuk su koymayın su sıcak olmalı) oran veremiyorum sadece şu kadarını söyleyebilirimyemeğin suyu fasulyenin 2 parmak üstüne çıkmalı…
Hepsini güzelce karıştırınben *yemeği düdüklü tencere de pişirdim
Yemeğiniz pişerken fasulyenin yanına arkadaş olsun diye *güzel bir tereyağlı pirinç pilavı yada bulgur pilavı *yapabilirsiniz……yemeğiniz pişti sunuma hazır …
Afiyetler olsun…
Not : Pastırmalı yada sucuklu kuru fasulye*yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yemeğe eklediğiniz domates ve salça iyice kavrulduktan ,piştikten sonra pastırmaları yada sucukları yemeğe *eklemektir … eğer “önce pastırmayı yada sucuğu ekleyeyim *sonra domatesi eklerim derseniz ve yemeği o şeklide *yaparsanız yemeğiniz çok ekşi oluryemeğin *domates ve salçası pişecek pastırma yada sucuk *sonra eklenecek lütfen bu ayrıntıyı *unutmayın !!!!!!! keza sabah kahvaltıları için tavada domatesli, biberli pastırma yada sucuk yapacaksanız da bu şekilde yapmalısınız…dediğim gibi “sucuğu yada pastırmayı tavada kavurayım domatesi,biberi üstüne ekleyeyim derseniz …domatesi daha sonra eklerseniz kahvaltılık sucuk yada pastırmanız ekşi olur…benden söylemesi ))))) ayrıca *pastırmanın çemenini *yemeğe koymadan önce ayıklamanızı da şiddetle öneririm ne yazık ki *çemen yemeklere eklenince ve yemekle beraber pişince yemeğe *acı bir *tat veriyor…
Ben fasulyeyi düdüklü tencerede pişirdim o nedenle geceden bekleyen fasulyeleri süzünce haşlamadım *ama siz fasulyenizi toprak güveçte de yada normal tencere de pişirecekseniz hafif haşlamalısınız
Ocağa konan yemeği önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirmelisiniz…ayrıca tencerede pişen yemeğinize *ekstra su eklemeniz gerekirse *mutlaka ve mutlaka sıcak su eklemelisiniz yemeğe sakın soğuk su eklemeyin
Pişme süresi fasulyeden fasulyeye farklılık gösterir yemeğin pişme süresi size ait…
Hoşça kalın
*45 *su bardağı akşamdan ıslatılmış süzülmüş *kuru fasulye
*2 adet kuru soğan
*2 adet sivri biber
*45 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı salça
*125 gr tereyağ
*56 *dilim çemeni ayıklanmış pastırma
*12 çay *kaşığı tuz ( tuz sizde çok atmayın pastırma da da tuz var unutmayın)
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tutam kimyon
*1,52 lt kaynamış sıcak *su ( su miktarını siz ayarlamalısınız)
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Kuru fasulyeyi herkes sever… pastırma ise *kuru *fasulyenin lezzetine lezzet katarhep sade yada etli kuru fasulye yapacak değiliz ya bu seferde pastırmalı yapalım dedim…denemek isteyenlerle devam edelim…hadi başlayalım…
Kuru fasulyeyi akşamdan akan su altında 23 kez yıkayın devamında fasulyenin 34 *parmak üstüne çıkacak kadar *soğuk su+ 1 bardak *soğuk süt+ 12 adet küp şeker *ve birazcık tuz karışımı ile fasulyeleri ıslatın Fasulyeyi bu karışım için de fasulyeler şişene kadar en az 12 saat kadar bekletin Fasulyeler sabaha kadar güzelce şişeceklerdir…Yada zamanınız yok ise herhangi bir marka 2 kutu hazır kuru fasulye konservesi alın süzüp onu kullanın (örn:Tat haşlanmış fasulye)
Yemeğinizi hazırlayacağınız zaman fasulyeleri süzün…
Kuru soğanı yemeklik doğrayın ,biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince halkalar halinde doğrayın ve ikiliyi tencerenizde tereyağ eşliğinde orta ateşte kontrollü bir şekilde hafiften kavurunşimdi domates rendelerini ekleyin ve yine *orta ateşte domatesi fokurdayana kadar pişirin şimdi salçayı da ekleyin ve hepsi özlü bir karışım olana kadar salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte hepsini kavurunşimdi bunlara çemenleri ayıklanmış 2 parmak kalınlığında geniş geniş *doğranmış pastırmaları da ekleyin…ve hepsini 12 dakika daha kısık ateşte *kavurun…
Şimdi suları süzülmüş fasulyeleri tencereye ekleyin hepsini güzelce harmanlayınbaharatları da tencereye *ekleyinşimdi yemeğe kaynamış sıcak suyunu verin (sakın soğuk su koymayın su sıcak olmalı) oran veremiyorum sadece şu kadarını söyleyebilirimyemeğin suyu fasulyenin 2 parmak üstüne çıkmalı…
Hepsini güzelce karıştırınben *yemeği düdüklü tencere de pişirdim
Yemeğiniz pişerken fasulyenin yanına arkadaş olsun diye *güzel bir tereyağlı pirinç pilavı yada bulgur pilavı *yapabilirsiniz……yemeğiniz pişti sunuma hazır …
Afiyetler olsun…
Not : Pastırmalı yada sucuklu kuru fasulye*yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yemeğe eklediğiniz domates ve salça iyice kavrulduktan ,piştikten sonra pastırmaları yada sucukları yemeğe *eklemektir … eğer “önce pastırmayı yada sucuğu ekleyeyim *sonra domatesi eklerim derseniz ve yemeği o şeklide *yaparsanız yemeğiniz çok ekşi oluryemeğin *domates ve salçası pişecek pastırma yada sucuk *sonra eklenecek lütfen bu ayrıntıyı *unutmayın !!!!!!! keza sabah kahvaltıları için tavada domatesli, biberli pastırma yada sucuk yapacaksanız da bu şekilde yapmalısınız…dediğim gibi “sucuğu yada pastırmayı tavada kavurayım domatesi,biberi üstüne ekleyeyim derseniz …domatesi daha sonra eklerseniz kahvaltılık sucuk yada pastırmanız ekşi olur…benden söylemesi ))))) ayrıca *pastırmanın çemenini *yemeğe koymadan önce ayıklamanızı da şiddetle öneririm ne yazık ki *çemen yemeklere eklenince ve yemekle beraber pişince yemeğe *acı bir *tat veriyor…
Ben fasulyeyi düdüklü tencerede pişirdim o nedenle geceden bekleyen fasulyeleri süzünce haşlamadım *ama siz fasulyenizi toprak güveçte de yada normal tencere de pişirecekseniz hafif haşlamalısınız
Ocağa konan yemeği önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirmelisiniz…ayrıca tencerede pişen yemeğinize *ekstra su eklemeniz gerekirse *mutlaka ve mutlaka sıcak su eklemelisiniz yemeğe sakın soğuk su eklemeyin
Pişme süresi fasulyeden fasulyeye farklılık gösterir yemeğin pişme süresi size ait…
Hoşça kalın