iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Pastırmalı Pırasalı Poğaça
Hamur:
1 tatlı kaşığı Dr Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
3 3 ½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 ½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı
İç malzeme:
50 g pastırma
3 adet küçük boy pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 2 tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanışı
1
Hamurun hazırlanışı:
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 1015 dakika bekletin
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin Üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin Tuz, toz şeker, sıvı yağ, margarin, ılık süt ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun Üzerini kapatıp ılık ortamda 4045 dakika bekletin
2
İç malzemenin hazırlanışı:
Pastırmayı küp şeklinde doğrayın Pırasayı ince halkalar şeklinde doğrayın Kısık ateşte sıvı yağ ile 45 dakika hafif kavurun Üzerine pastırma, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
3
Şekillendirme ve pişirme:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve 9 cm çapındaki kalıpla kesin Kestiğiniz hamurların üzerine iç malzemeden koyup poğaça şeklinde katlayın ve fırın tepsisine sıralayın Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün Çörek otu serpin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın
* Pastırmalı Pırasalı Poğaça
Hamur:
1 tatlı kaşığı Dr Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
3 3 ½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 ½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı
İç malzeme:
50 g pastırma
3 adet küçük boy pırasa
2 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 2 tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanışı
1
Hamurun hazırlanışı:
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 1015 dakika bekletin
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin Üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin Tuz, toz şeker, sıvı yağ, margarin, ılık süt ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun Üzerini kapatıp ılık ortamda 4045 dakika bekletin
2
İç malzemenin hazırlanışı:
Pastırmayı küp şeklinde doğrayın Pırasayı ince halkalar şeklinde doğrayın Kısık ateşte sıvı yağ ile 45 dakika hafif kavurun Üzerine pastırma, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
3
Şekillendirme ve pişirme:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve 9 cm çapındaki kalıpla kesin Kestiğiniz hamurların üzerine iç malzemeden koyup poğaça şeklinde katlayın ve fırın tepsisine sıralayın Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün Çörek otu serpin ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 20 25 dk
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın