iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 adet büyük boy patates
1 adet ayva
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 adet ceviz
Bir tutam tuz
Bulamak için: Pudraşekeri
Kıtır harç için:
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
Süslemek için:
Ayva marmeladı ve ceviz
Patates Ayva Tatlısı Yapılışı
PATATESLERİ haşlayın ve kabuklarını soyun Bir kapta çatalla ezin ve soğumaya bırakın Soğuyunca içine nişasta, yumurta, un ve tuz ekleyip, yoğurun Ayvanın kabuklarını soyun ve ortalarını oyun Tencereye koyun ve üzerine tozşeker ile suyuekleyin 1520 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın Kıtır harcı için ekmek dilimlerini kızartın ve robottan geçirin Yapışmaz yüzeyli bir tavaya ekmek, tereyağı ve tozşekeri alın Tozşeker eriyip, rengi dönene kadar kavurun Ayvaların ortasına ceviz koyun ve patatesli harcı ikiye ayırıp, ayvaların etrafını kaplayın Derin bir tencereye su koyup, kaynatın İçine ayvaları yerleştirin ve 15 dakika haşlayın Sudan çıkarıp, pudraşekerine bulayın ve dilimleyin Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıtır harcı serpin Ayva marmeladı ve cevizle süsledikten sonra servis yapın
2 adet büyük boy patates
1 adet ayva
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 adet ceviz
Bir tutam tuz
Bulamak için: Pudraşekeri
Kıtır harç için:
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
Süslemek için:
Ayva marmeladı ve ceviz
Patates Ayva Tatlısı Yapılışı
PATATESLERİ haşlayın ve kabuklarını soyun Bir kapta çatalla ezin ve soğumaya bırakın Soğuyunca içine nişasta, yumurta, un ve tuz ekleyip, yoğurun Ayvanın kabuklarını soyun ve ortalarını oyun Tencereye koyun ve üzerine tozşeker ile suyuekleyin 1520 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın Kıtır harcı için ekmek dilimlerini kızartın ve robottan geçirin Yapışmaz yüzeyli bir tavaya ekmek, tereyağı ve tozşekeri alın Tozşeker eriyip, rengi dönene kadar kavurun Ayvaların ortasına ceviz koyun ve patatesli harcı ikiye ayırıp, ayvaların etrafını kaplayın Derin bir tencereye su koyup, kaynatın İçine ayvaları yerleştirin ve 15 dakika haşlayın Sudan çıkarıp, pudraşekerine bulayın ve dilimleyin Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıtır harcı serpin Ayva marmeladı ve cevizle süsledikten sonra servis yapın