Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patates Ayva Tatlısı Tarifi

Patates Ayva Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler


2 adet büyük boy patates
1 adet ayva
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 adet ceviz
Bir tutam tuz

Bulamak için: Pudraşekeri

Kıtır harç için:
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tozşeker

Süslemek için:
Ayva marmeladı ve ceviz

Patates Ayva Tatlısı Yapılışı


PATATESLERİ haşlayın ve kabuklarını soyun Bir kapta çatalla ezin ve soğumaya bırakın Soğuyunca içine nişasta, yumurta, un ve tuz ekleyip, yoğurun Ayvanın kabuklarını soyun ve ortalarını oyun Tencereye koyun ve üzerine tozşeker ile suyuekleyin 1520 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın Kıtır harcı için ekmek dilimlerini kızartın ve robottan geçirin Yapışmaz yüzeyli bir tavaya ekmek, tereyağı ve tozşekeri alın Tozşeker eriyip, rengi dönene kadar kavurun Ayvaların ortasına ceviz koyun ve patatesli harcı ikiye ayırıp, ayvaların etrafını kaplayın Derin bir tencereye su koyup, kaynatın İçine ayvaları yerleştirin ve 15 dakika haşlayın Sudan çıkarıp, pudraşekerine bulayın ve dilimleyin Servis tabağına aldıktan sonra üzerine kıtır harcı serpin Ayva marmeladı ve cevizle süsledikten sonra servis yapın

 
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt